Review: Essence Nail Art Magnetics


Het klinkt zo simpel, breng een dikke laag nagellak op en houdt er 20 seconden een magneetje boven en binnen no time zijn je nagels voorzien van een leuk nail art patroontje. Ik test hier voor je uit of de Nail Art Magnetics van Essence echt werken.

Product

Om je nagels te voorzien van een mooi patroon heb je 2 dingen nodig, allereerst een magnetische nagellak. Ik heb gekozen voor de grijsachtige tint 02 Hex Hex!, naast de nagellak is een magneetje nodig. Ik heb 01 Magic Stripes!, deze magneet zorgt, zoals de naam al zegt, voor streepjes.

Gebruik


Allereerst is het belangrijk dat je nagels helemaal schoon zijn, in de eerste instantie had ik nog een basislak op mijn nagels en hierdoor werkt de magneet niet. Wanneer je nagels echt helemaal schoon zijn is het de bedoeling dat je een hele dikke laag nagellak op je nagels aanbrengt. Houd vervolgens 20 seconden het magneetje boven de natte nagellak, zorg er wel voor dat de nagellak en het magneetje elkaar niet raken. Na de 20 seconden mag je het magneetje eraf halen en zijn er streepjes te zien. Omdat je het magneetje 20 seconden boven de nagellak moet houden is het belangrijk dat je elke nagel apart doet.

Resultaat


Het idee van Essence is leuk bedacht, maar helaas niets voor mij. Door de dikke laag nagellak die nodig was kwam er ook veel lak naast mijn nagels terecht, daarnaast vond ik het erg moeilijk om het magneetje 20 seconden stil te houden. Doordat dit niet helemaal goed ging raakte het magneetje regelmatig de lak waardoor deze beschadigd raakte. Op mijn middelvinger heb ik de magneet schuin gehouden om te kijken of het patroon hierdoor zou veranderen, dit was inderdaad het geval al waren de streepjes nauwelijks zichtbaar.

Ik vind het idee van Essence erg leuk en het resultaat is grappig, ook de kleur van de nagellak vind ik erg gaaf! Toch is dit niks voor mij, maar mocht jij een vaste hand hebben en over erg veel geduld beschikken kan je met dit product je nagels absoluut van een leuk patroon voorzien. Ik ben normaal gesproken niet zo tevreden met de nagellak van Essence omdat deze binnen enkele dagen helemaal afgebladderd is, dat geldt ook voor de Magnetic lak. Na 3 dagen er bijna helemal af, ik moet er wel bij zeggen dat ik geen topcoat heb gebruikt.

Product: Essence Nail Art Magnet 01 Magic Stripes!
Prijs: € 1,79
Product: Essence Nail Art Magnetics 02 Hex Hex!
Prijs: € 1,99

Pluspunten:
+ Leuk idee
+ Goedkoop

Minpunten:
– Blijft niet lang zitten
– Moeilijk om mooi aan te brengen

[easyreview title=”Beautyblog score” cat1title=”Verpakking” cat1rating=”7.0″ cat2title=”Prijs/kwaliteit” cat2rating=”7.0″ cat3title=”Komt belofte na” cat3rating=”7.0″ cat4title=”Gebruiksgemak” cat4rating=”4.0″]

Leave a Reply

Your email address will not be published.