Review: Essence parfum


Essence bestaat dit jaar 10 jaar en vond dit de goede tijd voor de lancering van een nieuwe productlijn. Budget Essence parfum! Een tijdje terug kon je al lezen dat ik bij de perspresentatie van de Essence parfum aanwezig was. Nu ga ik jullie in deze review meer vertellen over deze geurtjes.

De Essence parfums zijn nu al te vinden in de winkel. Elke eau de toilette zit in een rond flesje en is verpakt in een fleurig doosje. In totaal zijn er 6 geuren, namelijk:

  • Like a trip to New York
  • Like a new love
  • Like a day in a candy shop
  • Like a girl’s night out

Limited editions:

  • Like a walk in the summer rain
  • Like a first day in spring

De parfums zitten allemaal in een rond flesje wat erg doet denken aan Chance van Chanel. Daarnaast staat op allemaal de naam geschreven van de geur en staat er een afbeelding op die goed bij de naam past. Ook zit onder de dop een vrolijk gekleurd lintje. Het doosje waar de eau de toilettes in zitten ogen vrolijk en passen perfect bij de titel. Zo is de verpakking van like a new love roze gekleurd en is er een groot hart op getekend.

Like a walk in the summer rain


Ik begin gelijk met mijn favoriet uit het rijtje. Het Essence parfum Like a walk in the summer rain ruikt superfris en het gaf me een echt zomergevoel. De geuren die ik er zelf makkelijk uit wist te halen waren mos, bloemen en ook had ik het gevoel dat ik de regen rook. Dat laatste kan natuurlijk ook komen doordat het op de fles zelf staat. De bloemachtige geur die ik rook kwam door het lelietje van dalen dat erin verwerkt zit en fruit als watermeloen, citroen en sinaasappel komen in dit parfum voor.

Like a trip to New York


Like a trip to New York was een parfum die ik niet heel lekker vond ruiken. Essence omschrijft de geur als vrolijk, fruitig en kosmopolitisch. Mijn ervaring ermee was iets anders. Ik kreeg het gevoel alsof ik sterke limonade voor mijn neus had staan, zo’n walm hing er om me heen. Hij was naar mijn idee dus wat te fruitig en aanwezig. Grapefruitschil, wit hout, roos en cranberry zijn enkele ingrediënten die in deze geur verwerkt zitten.

Like a new love


Een geur die ik wel weer lekker vond ruiken was Like a new love. Het is gemaakt voor ieder meisje of vrouw die van verliefd zijn houdt. Het parfum ruikt heel lief en heeft wat zachte en zoete elementen. Je kunt ook hier weer goed ruiken dat er bloemen in verwerkt zijn. Deze geur is ontstaan door verschillende elementen als chocolade, koffie, vanille, roos, hyacint, perzik, peper, grapefruit en mandarijn samen te voegen.

Like a day in the candy shop


Essence omschrijft Like a day in the candy shop voor hen die niets liever willen dan de hele dag in de snoepwinkel rondhangen. Als dat echt je meest favoriete bezigheid is, kan ik je alleen maar aanraden om dit parfum te kopen. Het ruikt zo zoet, als je hier een beetje van opspuit kan ik je ervan verzekeren dat je de komende paar uur echt naar snoepjes ruikt. En dat vind ik persoonlijk dan weer een beetje te veel van het goede. Perzik, orchidee, jasmijn, lelie en vanille zijn een paar grondstoffen die gebruikt zijn voor het maken van Like a day in the candy shop.

Like a first day in spring


De geur Like a first day in spring wil je elke keer dat je het opspuit weer dat lekkere lentegevoel geven. Ik moet zeggen dat het dat bij mij ook wel deed ondanks dat, de eerste keer dat ik deze geur opspoot het geen lekker weer was buiten en dan zit je toch met wat gemengde gevoelens. Deze Essence parfum doet je dan namelijk extra verlangen naar hoge temperaturen en veel zonneschijn. Ananas , sinaasappelsap, mandarijn, roos, bramen en vanille zijn enkele stoffen die in deze geur met elkaar vermengd zijn.

Like a girl’s night out


Like a girl’s night out is geen al te overheersende geur, maar ruikt wel lekker. Geurnoten als roos, perzik, vanille, gele mandarijn en dragon fruit zijn erin verwerkt. Hier vind ik het dus niet storend dat er aardig wat fruitelementen in het parfum zitten. Dit in tegenstelling tot Like a day in New York. Het is een geurtje die ik zeker wel een keer op zou doen tijdens het uitgaan.

Conclusie Essence parfums

Mijn mening over de Essence parfums is bij de ene geur erg positief en bij het andere wat minder, maar wat je lekker vindt ruiken is natuurlijk voor iedereen erg persoonlijk! Voordelen van deze eau de toilettes vind ik dat ze erg goedkoop zijn en dat de meeste vrij licht ruiken. Daarnaast is er van elke variant ook een klein reisflesje, erg handig voor onderweg. Eigenlijk ben ik vrij positief over deze nieuwe lijn van Essence. Het enige minpuntje vind ik dat de geuren niet lang blijven hangen.

Product: Essence eau de toilette
Prijs: 50 ml €6,99 en 10 ml €2,99

Pluspunten:
+ Goedkoop
+ Ook verkrijgbaar in kleine reisverpakkingen
+ Leuke doosjes

Minpunten:
– Geur blijft niet lang hangen

[easyreview title=”Beautyblog score” cat1title=”Verpakking” cat1rating=”6.0″ cat2title=”Prijs/kwaliteit” cat2rating=”8.0″ cat3title=”Komt belofte na” cat3rating=”7.0″ cat4title=”Gebruiksgemak” cat4rating=”7.0″]