Review MAC Brush Cleanser

Review MAC Brush Cleanser
Toen ik onlangs MAC make-up kwasten kocht werd mij om ze schoon te houden de MAC Brush Cleanser geadviseerd. Hieronder vind je mijn review van deze kwastenreiniger.

Product

MAC Brush Cleanser
Make-up kwasten moet je regelmatig schoonmaken. Je kunt dit doen met bijvoorbeeld babyshampoo, maar er zijn ook speciale kwastenreinigers. De MAC Brush Cleanser is zo’n product. Deze cleanser belooft de kwast te reinigen, ontsmetten en de vezels te verzorgen zodat de kwasten langer meegaan. Verder belooft het merk dat het gemakkelijk in gebruik is, je kwasten schoon worden, fris ruiken en snel drogen.

Het product zit verpakt in een zwarte doos en kost 11,00 euro. In de verpakking zit en doorzichtige fles van 235 milliliter met daarin een roze vloeistof. De fes gaat open door middel van een kliksysteem waarna de vloeistof door een opening eruit kan.

Gebruik

De MAC Brush Cleanser gebruik ik op de volgende 2 manieren:

Als ik mijn make-up kwast snel en plaatselijk wil reinigen doe ik 2 druppels op een tissue, op de kwast kan ook, en dip de kwast hierin. Hierna veeg ik de kwast heen en waar op de tissue totdat deze schoon is. De reiniger verdampt vrij snel, waardoor je de kwast na enkele minuten alweer kunt gebruiken.

MAC Brush Cleanser kwasten reinigen

Voor een diepe reiniging doe ik een beetje cleanser in een glas en zet de kwast hierin. Na een paar minuten haal ik de kwast eruit en spoel deze af onder de kraan. Omdat de kwast in aanraking komt met water, duurt het langer voordat deze droog is dan bij de manier hierboven.

De reiniger ruikt een beetje naar alcohol, maar dat stoort mij niet. Wat ik tijdens het gebruik wel vervelend vind, is de opening van de fles. Deze is vrij groot, waardoor er altijd teveel uitkomt. Het zou handiger zijn geweest als de reiniger een spraydop had. Ik giet het dan ook over in een sparyflacon, zodat het makkelijker te doseren is.

Resultaat

Na een diepe reinigen zien zowel synthetische als natuurlijke kwastharen er nog netjes uit. Helaas zijn de kwasten alleen niet helemaal schoon. De reiniger is heel onpraktisch voor foundation en blush kwasten, omdat dezen heel veel product opzuigen en niet grondig schoon worden. Maar ook kwasten met oogschaduw worden niet perfect schoon. Tenzij je deze 5 minuten lang door de cleanser heen haalt, maar zelfs dan blijft er nog make-up achter.

Ik vind de MAC Brush Cleanser dan ook meer geschikt voor plaatselijke en snelle reiniging. Alleen zijn kwasten met vloeibare of crème make-up op deze manier wel lastig te reinigen. Wel is het handig als je 2 verschillende kleuren poederoogschaduw achter elkaar wilt aanbrengen met dezelfde kwast.

Kwasten voor en na MAC Brush reiniger

Als je je kwasten grondig wilt reinigen dan raad ik je dit product niet aan. Je kunt ze dan beter wassen met babyshampoo. Wil je ze tussendoor even snel reinigen dan is de MAC Brush Cleanser wel geschikt. Alleen raad ik je in zo’n geval aan om voor een goedkoper alternatief, zoals de Hema Brush Cleanser, te kiezen. Deze werkt net zo goed en is ook makkelijker verkrijgbaar.

MAC Brush Cleanser

Prijs: 11,00 euro

Voordelen:
+ Snel in gebruik
+ Kwastharen blijven mooi
+ Product verdampt snel waardoor kwasten snel droog zijn

Nadelen:
– Opening is te groot waardoor er veel product verloren gaat
– Kwasten worden niet perfect gereinigd
– Niet geschikt voor vloeibare of crème make-up