Review Max Factor CC Cream

Review Max Factor CC Cream

Na de hype rondom de BB Cream heeft inmiddels de CC Cream de beautywereld veroverd. Daarom review ik ditmaal de Max Factor CC Cream.

Product

Een CC Cream, oftewel Color Correction Cream, combineert de voordelen van huidverzorging met een teintcorrectie van de huid in één formule. Max Factor CC Cream zit verpakt in een simpele zwarte tube van 30 milliliter. Het product kost 13,99 euro en is er in 3 tinten. Fair 40 is vrij licht en Natural 50 en Tanned 75 zijn medium kleuren. Erg getinte kleuren zitten er niet bij, waardoor het niet geschikt is voor een donkere huid.

De Max Factor CC Cream belooft een intense kleurcorrectie. Door de 9,7 procent foundationpigmenten hoort de crème perfect en egaal te dekken en moet er een natuurlijke en gezonde glans ontstaan. Door de verzorgende ingrediënten hoort het de huid ook te hydrateren en het bevat SPF 10 voor zonbescherming.

Hoewel Max Factor beweert dat deze CC Cream natuurlijke en verzorgende ingrediënten bevat staan deze niet op de verpakking vermeld. Iets wat ikzelf heel vervelend vind. In verband met mijn gevoelige huid vind ik het altijd fijn om de ingrediënten te controleren.

CC Cream Max Factor 40 50 75

Gebruik

Voor mijn lichte huid gebruik ik Fair 40. Ik heb Natural 50 ook geprobeerd, maar deze was voor nu te donker. De lichte kleur is overigens wel heel licht, want meestal zijn de lichtste kleuren van een drogisterijmerk voor mij alsnog te donker.

De Max Factor CC Cream komt uit het tuitje van de tube en dat werkt makkelijk en hygiënisch. De crème heeft een zachte bloemengeur, die niet overheersend is. De structuur is vrij vloeibaar, romig en smeert makkelijk uit.

Je kunt het product op meerdere manieren aanbrengen. Zelf doe ik het met een foundation kwast, maar het kan ook met een sponsje of met je vingers. Ik breng eerste een beetje CC Cream aan op mijn neus en verspreid het richting mijn haarlijn. Als je één laagje niet genoeg vindt, kun nog een dun laagje aanbrengen. Overigens draag ik onder het product nog wel een dagcrème omdat de CC Cream voor mijn droge huid niet hydraterend genoeg is.

CC Cream Max Factor

Resultaat

Deze CC Cream van Max Factor voelt licht aan en smelt goed samen met mijn huid. Mijn onzuiverheden, rode vlekjes en poriën zijn minder te zien. Het product zorgt voor een lichte dekking, maar een normale foundation blijft dekkender. De finish droogt vrij mat op en geeft mijn huid een natuurlijk stralend effect. Als ik boven de CC Cream nog een poeder aan breng, blijft het de hele dag goed zitten.

Zelf vind ik deze crème fijn werken vooral door de zachte dekking en de mooie finish. Ik vind het een fijne vervanger voor mijn foundation in de zomermaanden. Wat ik alleen wel een groot nadeel vind is dat ingrediënten niet op het product vermeld staan.

Max Factor CC Color Correction Cream

Prijs: 13,99 euro

Voordelen
+ Bevat SPF 10
+ Zit in een praktische en hygiënische verpakking
+ Makkelijk aan te brengen
+ Geeft een goede lichte dekking
+ Mooie matte finish
+ Blijft goed zitten

Nadelen
– Niet verkrijgbaar in donkere tinten
– Ingrediënten staan niet op verpakking vermeld