Review: Philosophy Raspberry Sorbet

Philosophy Raspberry Sorbet
Een tijdje terug werd ik door mijn moeder verrast met een giftset van Philosophy. Hierin zat onder meer de Philosophy Raspberry Sorbet shampoo, shower gel & bubble bath en dit product wilde ik graag reviewen.

Product

De giftset bestaat uit een schattige doosje met daarop de afbeelding van 2 vrolijke kinderen met daarin een Philosophy Raspberry Sorbet shampoo, shower gel & bubble bath en een lipgloss in dezelfde smaak. In deze review behandel ik alleen de shampoo, shower gel & bubble bath.

De Philosophy Raspberry Sorbet is een 3 in 1 product. Het zit verpakt in een doorzichtige fles, van 480 milliliter, waarop een recept staat. Het ontwerp van de flacon is vrij eenvoudig, maar omdat het doorzichtig is, komt de roze kleur goed uit.

Philosophy zegt een merk te zijn dat beauty vanuit huidverzorging bekijkt en toegewijd is aan het verzorgen van de huid en het gevoel van welzijn. De bath & body producten zijn ontwikkeld om het dagelijkse leven te voorzien van een hoop plezier en geluk. Daarnaast zou de Raspberry Sorbet je van top tot teen moeten hullen in een heerlijke geur en de huid laten stralen. Verder belooft het product een milde formule voor dagelijks gebruik, heeft het een rijk en hydraterende schuim en is het dermatologisch getest.

Gebruik

Philosophy Raspberry Sorbet hand
Ondanks dat de Raspberry Sorbet een 3 in 1 product is, heb ik het niet als shampoo gebruikt. Voor mijn haar gebruik ik liever een product dat hier specifiek voor is bedoeld. Mijn haar heeft namelijk de neiging om heel erg te klitten.

Als je de flacon opent, ruik je een zoete ietwat chemische geur. De geur doet mij niet doet denken aan frambozen, maar meer aan een zoet snoepje. Als eerste heb ik de Raspberry Sorbet meegenomen onder de douche. De douchgel is vrij dik en komt daardoor moeilijk uit de fles. Zodra ik het product ging uitsmeren viel het mij ook op dat het bijna niet schuimt.

De volgende dag heb ik het product in een bubbelbad gebruikt. Dit viel direct heel erg tegen. Want Raspberry Sorbet bubbelt maar een heel klein beetje.

Resultaat

Philosophy Raspberry Sorbet Ellen
Wat mij heel erg tegenviel van de Philosophy Raspberry Sorbet is dat de geur niet blijft hangen! Als je het product gebruikt ruikt het lekker, maar zodra je klaar bent is de geur verdwenen.

Nadat ik het product een aantal keer had gebruikt, kreeg ik ook last van mijn huid. ’s Ochtends had ik gedoucht en overdag voelde mijn huid een beetje branderig. Toen ik ’s avonds mijn top uittrok, was de huid op mijn buik helemaal uitgedroogd en vuurrood. Ik heb een aantal dagen met olie moeten smeren, om dit te verhelpen. Ik vind dit echt ontzettend slecht van een product dat zegt dermatologisch getest te zijn, een zachte formule te hebben voor dagelijks gebruik en beweert te hydrateren. Om in Philosophy eigen woorden te spreken, dit product geeft mij geen hoop plezier en geluk, maar wel jeuk en een geïrriteerde en uitgedroogde huid!

Al met al raad ik de Philosophy Raspberry Sorbet absoluut niet aan en ik begrijp ook niets van de heisa om dit merk. Het product werkt niet fijn onder de douche en in bad, het komt heel slecht uit de flacon en het schuimt niet. Daarnaast verdwijnt de geur heel snel en wordt de huid niet verzorgd.

Het enige positieve dat ik kan bedenken over dit product, is de zoete geur en de schattige verpakking van het giftset. Maar als je dit doosje niet hebt, dan zit het product gewoon verpakt in een simpele flacon, die je ooit ook bij de H&M kon vinden. Alleen koste die douchegel maar 3 euro in plaats van 17 euro en deze zorgde bij mij niet voor irritatie!

Philosophy Raspberry Sorbet

Prijs: flacon 480 milliliter 17 euro giftset 30 euro

Voordelen:
+ Mooie verpakking giftset
+ Zoete geur, ondanks dat deze niet op frambozen lijkt en beetje chemisch ruikt

Nadelen:
– Product komt moeilijk uit de flacon
– Schuimt niet onder de douche
– Geeft geen echte bubbels in bad
– Geur blijft niet hangen
– Hydrateert niet
– Droogt de huid uit en veroorzaakt jeuk

[easyreview title=”Beautyblog score” cat1title=”Verpakking” cat1rating=”5.5″ cat2title=”Prijs/kwaliteit” cat2rating=”2.0″ cat3title=”Komt belofte na” cat3rating=”1.0″ cat4title=”Gebruiksgemak” cat4rating=”5.0″]