Review: Wella Pro Series haarspray

Ellen Wella Pro Series haarspray
Omdat vriendlief een gruwelijke hekel heeft aan de geur van haarspray, heb ik al heel wat verschillende varianten versleten. Ditmaal neem ik de Wella Pro Series haarspray New York Sexy Bounce voor een review onder de loep.

Product

De Wella Pro Series haarspray die ik heb getest is onderdeel van de New York Sexy Bounce lijn. Deze limited edition collectie, die naast een haaspray bestaat uit een shampoo en conditioner, is geïnspireerd op de catwalklooks van New York. Deze stad zie je ook direct terug in de leuke, rode spuitbus waarop het Vrijheidsbeeld en het Empire State Building staan afgebeeld.

Wella Pro Series haarspray New York Sexy Bounce heeft een inhoud van 400 milliliter, sterkte nummer 4 en kost 5,59 euro. Het product is een volume formule en is geschikt voor alle haartypes. Veder belooft het een lichtgewicht en glamoureuze look.

Ellen Wella Pro Series haarspray closeup

Gebruik

Je moet de Wella Pro Series haarspray New York Sexy Bounce 20 à 30 centimeter van je haar af sprayen, om zo een plakkerige look te voor komen. Wat mij tijdens het gebruik opvalt, is dat de spray geen harde spuit heeft. Het is dan ook makkelijk aan te brengen en je kunt het gelijkmatig verdelen. Daarnaast droogt deze haarspray ook snel op.

Terwijl ik de spray aanbreng, staat mijn vriend bij mij in de badkamer om de geur te jureren. Hij heeft er namelijk een enorme hekel aan als ik dit soort sprays gebruik, omdat dit type product vaak een penetrante en chemische lijngeur heeft. Bij deze Wella Pro Series haarspray is dit absoluut niet het geval, mijn vriend omschrijft de geur dan ook als prettig en ruikt een fruitaroma die hem doet denken aan bosvruchten.

Ellen Wella Pro Series haarspray top

Resultaat

Omdat mijn blonde haar de neiging heeft om te gaan springen, gebruik ik eigenlijk elke dag een haarspray. Wat ik fijn vind aan deze spray is dat je haar natuurlijk aanvoelt, flexibel is en dat het je haar niet plakkerig maakt. Maar als je met je vingers door je haren kamt, voel je natuurlijk wel dat er iets in zit. Daarnaast heeft de Wella Pro Series haarspray New York Sexy Bounce een fijne geur en laat het een mooie glans achter. Ook is het product gemakkelijk uit te kammen.

Waar ik niet helemaal tevreden over ben, is het volume effect. Als ik deze spray vergelijk met verschillende haarsprays die niet bedoeld zijn om volume te creëren, dan zie ik eigenlijk geen verschil. Daarnaast vind ik de sterkte ook een beetje aan de zwakke kant. Als ik binnen blijf is de stekte oké, maar voor buiten heeft mijn haar iets meer nodig.

Al met al blijft de Wella Pro Series haarspray zeker in mijn badkamer staan. Zo vind de prijs/kwaliteit verhouding van het product goed, voor 400 milliliter betaal je 5,49 euro, en vind ik het fijn dat vriendlief niet zeurt over stankoverlast. Maar mocht ik het product de volgende keer zelf aanschaffen, dan zou ik qua sterkte wel kiezen voor nummer 5.

Ellen Wella Pro Series haarspray 2

Wella Pro Series haarspray New York Sexy Bounce

Prijs: 5,49 euro

Voordelen:
+ Fijne geur
+ Haar plakt niet en blijft flexibel
+ Product droogt snel
+ Spray is gemakkelijk uit te borstelen
+ Betaalbaar
+ Grote en leuke verpakking

Nadelen:
– Niet de beloofde volume boost
– Spray is qua fixatie niet erg sterk

[easyreview title=”Beautyblog score” cat1title=”Verpakking” cat1rating=”9.0″ cat2title=”Prijs/kwaliteit” cat2rating=”8.0″ cat3title=”Komt belofte na” cat3rating=”7.0″ cat4title=”Gebruiksgemak” cat4rating=”9.5″]