Ruimtebesparende hacks voor je overvolle kledingkast

Home / Fashion / Ruimtebesparende hacks voor je overvolle kledingkast

Ruimtebesparende hacks voor je overvolle kledingkast

Ruimtebesparende hacks voor je overvolle kledingkast

Je hebt er vast en zeker al wel eens een keer mee te maken gehad. Het hebben van een overvolle kledingkast kan in de loop van de tijd zomaar eens een keer voorkomen. Misschien koop je ieder jaar een paar trendy items of je hebt er gewoon moeite mee om oude items weg te doen. Dan is het wel zo handig om te weten dat er verschillende ruimtebesparende hacks zijn. We lichten er een paar verder voor je uit in dit blog. 

Ga als eerste een keer goed na welke items je eigenlijk weg kunt doen 

Heb je al eens een keer goed gekeken naar de inhoud van je kledingkast? Het kan zomaar zo zijn dat je een aantal items eigenlijk niet meer draagt. Het is dan altijd een goed idee om erg kritisch te kijken naar de items die je kunt verkopen, ruilen met iemand of aan een goed doel kunt geven. Je hebt daardoor meteen meer ruimte vrij in de kledingkast, bijvoorbeeld voor een van de top 10 schoenenrekken en het geheel blijft hierdoor meteen erg geordend. En dat is natuurlijk wel zo fijn.

Deel je kast opnieuw in, bijvoorbeeld op basis van het seizoen 

Maar het kan ook zomaar zo zijn dat je een aantal stukken tijdelijk niet draagt vanwege een ander seizoen. In dat geval kun je er ook voor kiezen om de kledingkast een keer goed opnieuw in te delen. Doe dit bijvoorbeeld op basis van seizoen. En ben je er toch al mee bezig? Wellicht kun je de kledingkast ook meteen in gaan delen op basis van kleur en de kast combineren met de beste wandrekken. Dit oogt meteen veel mooier en het overzicht kan ook nog eens erg goed worden behouden.

Richt je kledingkast slim in met lekker veel planken 

Wil je de kledingkast bij jou in huis een keer goed onder handen nemen? Ga dan specifiek op zoek naar een ontwerp met lekker veel planken. Zo kun je je favoriete items netjes opvouwen en je gaat op een erg slimme manier om met de ruimte die je hebt.