Slechte beautygewoontes om mee te stoppen


Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen en daarmee ook de kans om eindelijk te stoppen met je slechte gewoontes op het gebied van beauty. Om te helpen vind je hieronder alvast een aantal punten waar je bijvoorbeeld aan zou kunnen denken.

Overmatig je wenkbrauwen epileren

Iets wat ik vaak zie, is dames die hun wenkbrauwen vrijwel weg hebben geëpileerd. Zelf vind ik dit erg lelijk, zeker wanneer ze er met wenkbrauwpotlood een streepje voor in de plaats hebben getekend. Daarbij zijn opvallende wenkbrauwen een van de make-up trends voor dit seizoen en die zijn toch wel erg moeilijk te creëren wanneer er geen haartje meer over is. Kortom, stop met het overmatig epileren van je wenkbrauwen en wees trots op die kanjers.

Vieze make-upkwasten gebruiken

Hoogstwaarschijnlijk vervang je regelmatig jouw tandenborstel en haarborstel vanwege hygiënische redenen, maar doe je dit ook met jouw make-upkwasten? Zo niet, dan wordt het de hoogste tijd om daar evenzeer een gewoonte van te maken. Door het regelmatig gebruiken van vieze make-upkwasten verspreid je namelijk bacteriën, iets wat natuurlijk erg slecht is voor je huid en daarbij totaal niet hygiënisch. Maak je gebruik van hele dure make-upkwasten en vind je het zonde om deze weg te gooien, dan kun je ze eventueel ook schoonmaken. Hoe je dat doet, lees je hier.

Stressen

Het klinkt misschien niet echt als een slechte gewoonte op het gebied van beauty, maar toch kan stress erg slecht zijn voor je uiterlijk. Zo veroorzaakt het onder andere haaruitval en acne. Het schijnt zelfs dat je door veel te stressen de kans op rimpels vergroot, iets waar je natuurlijk al helemaal niet op zit te wachten. Anders gezegd, wil jij er het komende jaar stralender uitzien dan is stress uit de weg gaan een goed idee.

Geen SPF gebruiken

Wist je dat er gemiddeld ieder uur een persoon sterft aan melanoom, ofwel een vorm van huidkanker? Om te voorkomen dat jij hier op een dag mee te maken hebt, is het erg belangrijk om jezelf dagelijks te beschermen met Sun Protection Factor. Dit kan bijvoorbeeld gemakkelijk door het gebruiken van een dagcrème die deze beschermingsfactor bevat.

Nagelbijten

Zijn je nagels altijd extreem kort als het gevolg van eindeloos nagelbijten, dan is het voor jou misschien wel een goed beautyvoornemen om hier het komende jaar mee te stoppen. Er zijn tegenwoordig heel wat anti nagelbijt middeltjes op de markt te vinden die je hierbij kunnen helpen. Het ziet er ten slotte niet bepaald elegant uit wanneer je rondloopt met afgekloven nagels en daarnaast kun je ze zo moeilijk versieren met een mooie nail art!

Onder de zonnebank gaan

Hoewel het erg mooi kan zijn om een beetje kleur op je gelaat te hebben, is het naar mijn mening nergens voor nodig om regelmatig onder de zonnebank te gaan. Dit is namelijk erg slecht voor de huid en je gezondheid. Daarbij wordt het voor velen een gewoonte waardoor ze er al snel uitzien als een van de guido’s of guidette’s uit de realityserie Jersey Shore en dat is waarschijnlijk niet de bedoeling.

In slaap vallen met make-up

Na de lange avondjes stappen is het vaak erg verleidelijk om met make-up en al in bed te kruipen. Zoals je waarschijnlijk wel weet, is dit erg slecht voor de huid en vergroot je op deze manier de kans op oneffenheden. Neem je daarom voor om niet meer in slaap te vallen, terwijl je nog make-up op jouw gezicht hebt. Om dit gemakkelijker te maken, kun je eventueel wat reinigingsdoekjes in de buurt van je bed houden. Zo hoef je niet helemaal naar de badkamer te lopen en haal je jouw make-up er gewoon af in bed, om vervolgens met een mooi schoon gezicht in slaap te vallen.

Puistjes uitknijpen

Het uitknijpen van puistjes is iets waar ik me ook wel eens schuldig aan maak. Dit is uiteraard een erg slechte gewoonte, aangezien je er op die manier alleen maar meer last van krijgt. Daarbij is het mogelijk dat je er littekens aan overhoudt, die in tegenstelling tot puistjes levenslang zichtbaar kunnen blijven. Om deze reden is het stoppen met puistjes uitknijpen zeker iets dat op mijn lijstje van goede beautyvoornemens staat. Hoe zit het bij jou?