Sneller bruin worden


Speciaal voor de meiden die geen zin hebben om tijdens de vakantie lang in de zon te liggen, heb ik een aantal tips om op een gezonde manier sneller bruin te worden. Dus als jij weinig geduld hebt en toch graag bruin wilt worden, lees dan zeker verder.

Scrubben

Om sneller bruin te worden moet je voordat je de zon in gaat eerst even je lichaam scrubben. Zo zorg je dat de dode huidcellen verdwenen zijn en dat je langer bruin blijft.

Langzaam aan

Het klinkt misschien als een vreemde tip, dat je langzaam aan moet doen om sneller bruin te worden maar het is wel zo. Het is niet verstandig om meteen zes uur lang in de zon te gaan liggen, dit moet je namelijk langzaam opbouwen. Hierdoor krijg je een mooie, bruine kleur waar je veel langer plezier van hebt. Begin daarom met 1 a 2 uurtjes in de zon en doe dit liever niet tussen 12 en 3 uur.

Beweging

Ik kan me goed voorstellen dat het met die hitte op je vakantieadres niet fijn is om flink te sporten, maar een beetje beweging is wel goed voor je. Ga bijvoorbeeld met een balletje overslaan, volleyballen of iets anders leuks doen in de branding.

Water en strand

Je wordt in het water of op het strand een stuk sneller bruin dan op een terrasje. Dat komt omdat het water en het strand de zon weerkaatsen.

Voeding

Tomaten en wortelen zijn qua voeding de toverwoorden om sneller bruin te worden. Eet dus veel tomaten, tomatensoep en wortelen of drink veel tomaten- of wortelsap.

Olie

Insmeren met olie is ook een goede manier om sneller bruin te worden. Dan bedoel ik geen olijf- of zonnebloemolie, maar gewoon een speciale olie met beschermingsfactor. Naast het feit dat je er sneller bruin van wordt, staat zo’n glanzende huid ook mooi in bikini.

Na het zonnen

Als je je bruine kleurtje langer wilt houden, smeer je dan altijd na het zonnen in met een aftersun. Zo wordt je huid verkoeld en verzacht en meestal zijn ze ook vochtinbrengend.

Leave a Reply

Your email address will not be published.