Soorten make-up kwasten


Er zijn zoveel verschillende soorten make-up kwasten verkrijgbaar dat het begrijpelijk is als je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom vind je hier welke soorten make-up kwast je waarvoor hoort te gebruiken.

Foundation


Voor het aanbrengen van vloeibare foundation gebruik je een platte synthetische kwast waarvan de haren dicht op elkaar staan. De make-up kwast loopt aan de bovenkant niet breed uit maar heeft wel een ronding.

Concealer


Concealer breng je aan met een heel klein plat synthetisch kwastje dat lichtjes in een puntje loopt, zodat je precies te werk kunt gaan. Om concealer aan te brengen onder de ogen wordt vaak een iets bredere versie van dit soort make-up kwasten gebruikt.

Poeder


Voor gezichtspoeder, bronzer en blusher gebruik je een grote ronde make-up kwast waarvan de haren zacht en flexibel zijn. Deze kwasten lopen aan de bovenkant wat breder uit. Ze zijn bedoeld om grote gedeeltes van het gezicht mee te poederen.

Oogschaduw


Oogschaduw breng je aan met een klein plat kwastje waarvan de haren zacht zijn en rond aflopen. Als je met oogschaduw een lijntje wilt zetten om je oog zijn hier hardere kwastjes met schuin afgeknipte haren voor.

Eyeliner


Om vloeibare eyeliner aan te brengen worden kleine dunne make-up kwastjes gebruikt. Deze soort make-up kwasten is wat harder zodat je een net lijntje kan trekken.