Thaise vrouwen bleken vagina


In Zuidoost-Azië staat een bleke huidskleur voor welvaart, succes en status. Producten die het gezicht en het lichaam wit maken zijn daar allang geen taboe meer. Nu gaat de nieuwste trend in Thailand nog een stapje verder, Thaise vrouwen zijn namelijk massaal hun vagina’s aan het bleken.

Naast de producten voor een wittere huid, oksel en benen, is nu de intieme zone aan de beurt. Sinds kort wordt de markt dan ook overspoeld met vaginale bleekmiddelen. Volgens The Guardian zijn de producten die de vagina binnen vier weken bleker kunnen maken hevig in opspraak. Sommigen bevatten lood en bestanddelen als hydrochinon, dit kan niet alleen gaan leiden tot een permanente verkleuring van de huid maar kan ook zorgen voor nierschade.

Toch zijn de vaginale bleekmiddelen een enorm succes, dit wordt ook duidelijk in de talloze advertenties in de Thaise media. De reclame van Lactacyd White Intimate geeft een duidelijk beeld van het nieuwste beautyproduct. Tijdens het televisiespotje zegt een vrouw met een lichte huidskleur: “Elke vrouw wil er goed uitzien, maar door het dragen van shorts lijkt je huid donkerder.” Vervolgens heeft de vrouw een wit kort broekje aan en zegt ze: “Lactacyd White Intimate zorgt dat de huid in de intieme zone helder en doorschijnend wordt.”

De beautyindustrie in Thailand gaat in de toekomst nog veel verder. Zo moeten de volgende varianten niet alleen je vagina bleken, het verouderingsproces wordt ook tegengegaan en de vagina blijft dan langer fris.

[jwplayer config=”Beautyblog” mediaid=”15252″]