Tip voor strakke benen: beweging


Niet iedereen is gezegend met een paar mooie strakke benen, maar daar kan natuurlijk verandering in komen. Neem het heft in eigen handen en met behulp van de volgende tip beschik je binnenkort over strakke benen die gezien mogen worden. In de winter kun je ze nog verstoppen onder broeken, maar in de zomer wil je weer rokjes en jurken aan en dan is een stel strakke benen mooi meegenomen!

Wandelen

Om te beginnen moeten je benen weer getraind worden. Kou en regen weerhouden je er vaak van om een wandeling te maken, maar nu is dat geen excuus meer! Trek je wandelschoenen aan en ga een flink stuk buiten lopen. Elke dag moet je minimaal 30 minuten bewegen en als je je daar aan houdt, zul je merken dat je strakkere benen krijgt.

Sporten

Wil je sneller resultaat zien? Doe dan extra oefeningen voor je benen. Dit kun je op een sportschool doen, maar je kunt ook samen met een vriendin op hockey of dansen gaan. Met deze sporten gebruik je je benen veel, waardoor ze extra getraind worden. Bovendien is het nog gezellig ook om met zijn tweeën te gaan sporten!

Oefeningen

Is teamsport niets voor jou en pak je het liever wat rustiger aan, ga dan thuis aan de slag. Schaf een matje aan en voer thuis verschillende oefeningen uit voor je benen. Let wel op dat je niet langer dan 6 weken dezelfde oefeningen uitvoert, daarna kunnen je spieren namelijk aan de training gewend raken waardoor je minder resultaat zult zien.