Tips voor aanbrengen oogschaduw


Veel meiden vinden het leuk om in de weer te zijn met verschillende kleuren oogschaduw. Toch is oogschaduw aanbrengen zo makkelijk nog niet. Deze tips maken het je gemakkelijker om oogschaduw aan te brengen.

Voorbereiding

Het handigst is om voordat je begint met het aanbrengen van oogschaduw om alle producten die je nodig hebt klaar te leggen. Zo heb je alle aandacht voor het opmaken en hoef je dit niet steeds te onderbreken om een nieuw kwastje of iets anders te pakken. Producten die handig zijn bij het opmaken van je ogen zijn een kwastje of borsteltje, verschillende kleuren oogschaduw, oogpotlood, mascara en een wattenstaafje om eventuele foutjes te corrigeren.

Kies voor je ogen drie verschillende kleuren die goed passen bij jouw oogkleur. Je kunt het best drie matchende kleuren uitkiezen. Je begint altijd met de lichtste kleur en eindigt met de donkerste.

Basis

Om ervoor te zorgen dat je oogschaduw lang blijft zitten kun je gebruik maken van een primer. Een primer vult de dunne lijntjes in je huid op zodat deze egaler wordt. Mocht je geen primer bij de hand hebben, dan is vloeibare foundation een goed alternatief. Door een basis te gebruiken blijft je oogschaduw langer zitten, loopt deze niet uit en wordt de kleur van je oogschaduw intenser.

Oogschaduw

Breng de lichtste kleur oogschaduw als eerst aan. Deze breng je aan op het gebied van je oogplooi tot onder aan de wenkbrauw. Breng de middelste kleur aan op je ooglid. De donkerste kleur breng je aan de buitenkant aan, van je wimpers tot je oogplooi. Zorg dat je de kleuren goed vervaagd zodat het een geheel lijkt.

Nadat je de oogschaduw hebt aangebracht kun je nog een lijntje boven en onder je ogen trekken met een zwart oogpotlood en je wimpers aanzetten met een dikke laag mascara. Na het aanbrengen van oogschaduw zitten er vaak restjes onder je ogen, deze kun je verwijderen met een wattenstaafje of wat make-up remover.

Leave a Reply

Your email address will not be published.