Tips voor frisse adem


Niets is erger dan iemand die flink uit zijn mond stinkt naar allerlei onfrisse geurtjes. Deze tips voor frisse adem helpen je ervoor te zorgen dat jij in ieder geval niemand afschrikt met de geur die uit jouw mond komt.

Eten

Weet wat je eet, want vaak is slechte voeding de eerste stap naar slechte adem. Zo zorgen bepaalde soorten vis, knoflook en uien al voor een onfrisse adem. Eet dit soort dingen daarom minder vaak om een echt slechte adem te voorkomen.

Water

Te weinig vocht is vaak ook de reden van een slechte adem, drink daarom zo veel mogelijk water. Ongeveer anderhalve liter water per dag is precies goed.

Medicijnen

Er zijn medicijnen met als bijwerking een slechte adem. Lees daarom goed de bijsluiter en mocht je er echt een slechte adem van krijgen, overleg dan eventueel met de arts over een alternatief.

Kauwgom

Een kauwgompje of pepermuntje zijn producten die een slechte adem vaak tegengaan. Mocht je door hebben dat je een beetje uit je mondje stinkt, neem dan een kauwgompje of een pepermuntje om de ergste lucht weg te halen.

Tong

Vaak blijven er bacteriën op je tong achter die een minder frisse adem veroorzaken. Het is daarom goed om je tong te poetsen of te schrapen met een speciale tongschraper.

Flossen

Naast tandenpoetsen is het ook verstandig om vaak te flossen, het liefst na iedere maaltijd. Zo verwijder je alle bacteriën waar je met de tandenborstel niet goed  bij kunt komen.

Roken

Het zijn niet alleen bacteriën en een slechte voeding die ervoor zorgen dat je onfris uit je mond ruikt, roken is ook niet bepaald goed voor de geur die je verspreidt met je mond. Stop met roken of neem een kauwgompje na iedere sigaret om de ergste lucht tegen te gaan.

Daarnaast veroorzaakt koffie ook een slechte adem, dus beperk het aantal kopjes zo veel mogelijk.

Mondspray

Er zijn speciale mondsprays die vaak goed helpen tegen een slechte adem!

Leave a Reply

Your email address will not be published.