Tips om je haar te beschermen tegen de zon


Tijdens je vakantie is de hele dag op het strand of bij het zwembad liggen natuurlijk heerlijk. Je smeert je dan in met zonnebrand om je huid te beschermen tegen de felle zon, maar heel vaak wordt vergeten om ook je haar te beschermen. Daarom vind je hieronder tips om je haar te beschermen tegen de zon.

Je haar is net als je huid, gevoelig voor de zon. Als je haar te lang wordt blootgesteld aan de zon, dan kan je haar namelijk verkleuren en uitdrogen. En met je mooi gebruinde huid wil je natuurlijk niet met een bos stro op je hoofd over de boulevard lopen! Met deze tips om je haar te beschermen tegen de zon, zorg je dat je je mooie glanzende lokken behoud.

Zonnespray

Om te voorkomen dat je haar uitdroogt, is het verstandig je haar te beschermen. Er zijn verschillende sprays te koop die je haar beschermen tegen de zon. Gebruik de zonnespray voor je haar even voordat je naar buiten gaat, zodat het goed kan inwerken.

Hoedje

Hoedjes staan hartstikke leuk en ze beschermen je haar ook nog eens tegen de zon! Een hoedje of petje zorgt ervoor dat de zon niet de kans krijgt om volop op je haar te branden. Bovendien zorgt een hoedje ook voor verkoeling, zeker bij meiden met donker haar. Door de zon verkleurt je pas geverfde haar overigens ook snel, de kleur loopt een stuk sneller terug bij blootstelling aan de zon.

Na de zon

Ook nadat je de hele dag in de zon hebt gelopen is het verstandig om je haar te voeden. Door de zon droogt je haar erg snel uit, waardoor het kan gaan pluizen en klitten. Omdat je je haar meestal niet elke dag wast, is het toch verstandig je haar na een dagje strand uit te spoelen. Niet alleen door de zon, maar ook door het zout van de zee droogt je haar namelijk uit.

Probeer in de zomer extra vaak een masker te gebruiken voor je haar. De meeste haarmaskers zijn voor één keer per week, maar er zijn ook maskers die je vaker kunt gebruiken. Door de zon, het zeewater en chloor, verliest je haar vocht en dat kun je door middel van een haarmasker weer aanvullen. Laat het masker altijd een paar minuten goed intrekken, zodat het goed in kan werken op je haar!