Tips om je haar thuis te verven


Je hebt eindelijk die perfecte kleur gevonden, maar nu moet je je haar er nog mee verven. Met deze tips om je haar thuis te verven verminder je de kans op een coupe wanhoop.

Het verven van je haar kan een lastige klus zijn. Het is dan wel een stuk goedkoper dan de kapper, wanneer het mislukt zul je hier alsnog naartoe moeten. Met deze tips om je haar thuis te verven ben je in ieder geval een eind in de goede richting.

Hulp

Je haar thuis verven wordt een stuk makkelijker wanneer je iemand hebt die je kan helpen. Spreek met een vriendin, moeder of zus af dat zij je haar verft. Jij kunt ook haar haren verven, zo help je elkaar. Wanneer je iemand anders je haar laat verven, heb je een grotere kans dat ook de achterkant van je haar mooi geverfd wordt. Plaatsen waar je zelf niet goed bij kunt, zijn makkelijker te verven door iemand anders.

Allergietest

Op elke verpakking staat het, maar bijna niemand doet het. Een allergietest op een klein stukje huid, meestal 48 uur van te voren. Zelfs als je vaak je haar thuis verft, moet je telkens weer deze test uitvoeren. Zelfs na 30 jaar kan er nog een allergische reactie optreden, zoals irritatie maar ook bewusteloosheid.

Huid

Zorg ervoor dat de haarverf komt op de plaats waar het hoort, namelijk in je haar. Haarverf kleurt ook je huid, dus haal gemorste druppels snel weg. Heb je toch een vreemd gekleurde rand op je voorhoofd? Bij de drogist zijn speciale doekjes verkrijgbaar om het weg te halen. Het is natuurlijk beter om gewoon netjes te werken, zodat je huid vrij blijft van verf. Ben je niet zo netjes? Smeer de huid rond je haar dan in met een beetje vaseline. Hierdoor zal de verf niet pakken op je voorhoofd of in je nek.

Mislukt

Wanneer het verven van je haar ondanks alles niet goed gegaan is, zit er eigenlijk maar 1 ding op. Naar de kapper! Je haar opnieuw zelf verven zal je haar alleen maar meer beschadigen. Neem de verpakking van het product mee naar je kapper en leg precies uit wat er gebeurd is. Met een beetje geluk kan de kapper je haar weer mooi maken!