Tips voor mooi gelakte nagels


Mooi gelakte nagels zijn altijd fijn. Je begint dan vol goede moed aan het lakken van je nagels, maar vaak wordt het niet zo mooi als je van te voren gehoopt had. Waarom lukt het anderen wel om hun nagels zo mooi te lakken? Hieronder staan tips voor mooi gelakte nagels, zodat het jou straks ook lukt om je nagels perfect te lakken.

Remover

Voordat je begint aan het lakken van je nagels, zorg je dat je nagels goed schoon zijn. Oude nagellak verwijder je met een nagellak remover. Doe dit altijd met een nagellakremover zonder aceton, zodat je nagels niet teveel beschadigen. Doe de remover op een watje en houd deze even stil op je nagel, zodat het er makkelijk vanaf gaat. Niet gelijk hardhandig te werk gaan dus!

Basecoat

Als je vaak je nagels lakt, kan het gebeuren dat je nagels verkleuren. Gebruik daarom altijd eerst een transparante basecoat. Deze basecoat beschermt je nagels, zodat de kleurstoffen van de nagellak niet in je nagels dringt.

Eerste laag

Dan is het tijd voor de eerste laag nagellak! De meeste meiden schudden het potje van te voren op z’n kop en dit is dan ook waar het fout kan gaan. Wanneer je dit doet, ontstaan er namelijk kleine luchtbelletjes in de nagellak die vervolgens op je nagels terecht komen, daar komt dus die bubbelige nagellak vandaan! In plaats van te schudden kun je de nagellak beter heen en weer rollen tussen je handpalmen, zodat luchtbubbels voorkomen worden.

Nu kun je de eerste laag nagellak aanbrengen. Begin in het midden van je nagel en zorg hierbij dat je je nagelriem niet raakt. Daarna doe je de ene zijkant van je nagel en vervolgens de andere kant. Wil je je nagels smaller laten lijken, laat dan een heel dun randje vrij aan de zijkant van je nagels.

Tweede laag

Breng altijd een tweede laag nagellak aan, in plaats van één dikke laag. Je krijgt een veel mooier effect van twee lagen en de lak droogt ook een stuk sneller. Als je een tweede laag aanbrengt dekt de nagellak veel beter.

Topcoat

Je zou denken dat je nu klaar bent met het lakken van je nagels, maar het is nu nog tijd voor een topcoat. De topcoat kun je het beste altijd gebruiken, want hierdoor wordt je nagellak beter beschermd. Bovendien zorgt een topcoat ook voor een mooie glans!

Leave a Reply

Your email address will not be published.