Tips om in-shape te blijven tijdens corona

Tips om in-shape te blijven tijdens corona

Tijdens deze corona crisis zitten we toch allemaal wat meer thuis. We zitten vaker op de bank dan normaal en pakken er dan ook sneller een zak chips of een reep chocola bij. Hierdoor vliegen de coronakilo’s erbij aan en deze zijn er niet zo makkelijk af te krijgen. Wil je toch een beetje in-shape blijven tijdens corona? Lees dan snel verder voor een aantal tips. 

Blijf in beweging

Ten eerste is het belangrijk om toch voldoende te blijven bewegen. Doordat we nu voornamelijk thuis werken mis je toch je wandeling in de pauze of je looproute naar het station. Probeer dit dan alsnog zoveel mogelijk te doen. Ga in je pauze even naar buiten en loop een ommetje. Door dit elke dag te doen, blijf je in beweging en kom je ook nog eens lekker buiten. Hierbij kan het ook motiverend werken als je een dames horloge draagt die je calorieverbruik bijhoudt of je stappen telt. Daarnaast kun je ook een aantal workout oefeningen thuis doen. Wanneer je beschikt over een matje en een telefoon waarbij je online video’s kunt bekijken. Er is dus zeker niet veel voor nodig om wat oefeningen thuis te doen. Wanneer je de motivatie alleen niet kunt vinden, kun je ervoor kiezen om samen met een vriend of vriendin digitaal af te spreken en samen online te gaan sporten. Hierdoor geef je minder snel op tijdens de workout en zul je überhaupt sneller een workout gaan doen. Ook bij workouts kan een sporthorloge, zoals een Garmin Vivomove, motiverend werken als je kunt zien hoeveel calorieën je verbruikt hebt tijdens je workout. Daarnaast ziet zo’n horloge er ook nog erg stylish uit. 

Slaap voldoende

Daarnaast is het ook erg belangrijk om genoeg rust te nemen. Dit klinkt misschien raar als je al veel thuis zit en niets kunt ondernemen, maar als je veel achter een beeldscherm zit, is dit ook erg vermoeiend voor je lichaam en voornamelijk je ogen. Het is dan ook belangrijk om voldoende te slapen. Bovendien blijft je weerstand hier hoog van en in deze tijd is dat natuurlijk wel fijn. Daarnaast zul je ook veel positiever en rustiger in het leven staan als je genoeg uren slaapt. Dit zijn natuurlijk allemaal gunstige bijkomstigheden in deze tijd aangezien we door de corona crisis worden overspoeld met negatieve gedachten. geef daarom elkaar eens vaker een complimentje of doe wat extra’s voor een ander. Hierbij is het dan ook verstandig om je cafeïne en telefoongebruik te matigen net voor het slapen gaan. Lees bijvoorbeeld een boek voor het slapen gaan, dit geeft namelijk rust.