Tips om slechte haardag te voorkomen


Iedereen heeft wel eens last van een slechte haardag en dat is niet altijd even leuk. Om dit te voorkomen heb ik een aantal tips gevonden om slechte haardag te voorkomen.

Het maakt niets uit of je lang of kort haar hebt, je hebt vast weleens last van een slechte haardag. De een heeft het wat vaker dan de ander, maar hoe kun je hier het beste mee omgaan en toch goed voor de dag komen? De volgende tips helpen je op een slechte haardag een handje op weg.

Gebruik droogshampoo

Heb je geen tijd om je haar te wassen? Gebruik dan droogshampoo, zodat je haar er dan niet vettig uitziet.

Breng je haar weer tot leven

Als je veel haarspray of gel gebruikt, kan het zijn dat je haar slap is. Een alternatief is om een sprayfles te vullen met warm water, hoofd buigen en sprayen bij de wortels van je haar. Schud je hoofd een paar keer en doe je haar weer naar achter en stijl het zoals gewoonlijk.

Koop een glans haarproduct

Als je haar er altijd dof uitziet, koop dan een haarproduct dat zorgt voor glans. Doe een beetje in je haar en het resultaat zal veel beter zijn.

Haar vastmaken

Doe je haar in een staart of zet er een haarband in. Dan lijkt het alsof je veel moeite in je haar hebt gestoken, terwijl je het zelf wel beter weet!

Kies een andere haarkleur

Als je slechte haardag door uitgroei komt, dan is het tijd om een andere haarkleur te nemen. Door het verven van je haar, kan je kapsel er dood uitzien.

Voorkom dode punten

Vooral mensen met lang haar moeten om de 6 weken even langs de kapper om de dode punten bij te werken. Je kunt dit ook gemakkelijk zelf doen! Je haar heeft zorgt nodig.

Ontpluis je haar

Heb last van pluizig haar? Zorg ervoor dat je een haarproduct in je haar doet, wat speciaal voor pluizig haar is bedoeld. Haren vol klitten is het laatst wat je wilt!

Verander je scheiding

Probeer je haar in een andere scheiding te doen. Heb je meer haar aan de linkerkant van je hoofd? Doe er dan bijvoorbeeld een paar plukken naar rechts en creëer wat nieuws.

Foto’s via Weheartit