Tips voor sterke nagels


Je kent het wel, ingescheurde nagels en nagels die snel afbreken. Heel vervelend, maar er is wel wat aan te doen! Met deze tips voor sterke nagels, heb je snel weer nagels die niet om de haverklap breken.

Vijlen

Heb je last van slappe nagels die snel afbreken, zorg dan dat je je nagels niet knipt maar vijlt. Het beste is dan om dit met een zandvijl te doen en in dezelfde richting te blijven vijlen. Je vijlt je nagels met de groeirichting mee, dus van buiten naar binnen. Bovendien is het slim om altijd een kleine vijl bij je te hebben voor het geval er toch nog een scheurtje ontstaat. Als je er snel bij bent, kun je de schade beperken door gelijk het scheurtje weg te vijlen.

Vitamines

Als je nagels snel breken, kan dit duiden op vitamine tekort. Voedingssupplementen met tarwekiemolie en biergist helpen je nagels sterker te maken. Ook zijn er vitamines die goed zijn voor je huid, haar en nagels. Hier zit onder andere brandnetel in, dat voor sterkere nagels zorgt.

Nagelcrème

Niet alleen je handen, maar ook je nagels kunnen wel wat verzorgende crème gebruiken. Er zijn verschillende nagelcrèmes die helpen je nagels sterker te maken. Bij regelmatig gebruik van een nagelcrème worden je nagels een stuk sterker, waardoor ze minder snel afbreken.

Nagellak

Zelfs met het lakken van je nagels kun je je nagels sterker maken. Voor deze tip heb je wel even geduld nodig, want het vergt aardig wat tijd. De eerste laag nagellak kun je het beste dun aanbrengen en vervolgens een half uur laten drogen. Daarna breng je de tweede laag aan, die een stuk dikker mag zijn. Ook deze moet je een half uur laten drogen. Het neemt wat tijd in beslag, maar het resultaat zal er zijn! Door deze methode worden je nagels versterkt. Bovendien zijn er verschillende soorten nagellak te koop, die beloven je nagels sterker te maken.

Geen aceton

Je nagellak moet er ook een keer af en dit kun je het beste doen met een nagellakremover zonder aceton. Aceton is namelijk niet echt bevorderlijk voor de gezondheid van je nagels, waardoor je nagels broos worden en eerder afbreken en inscheuren. De nagellak zonder aceton is wat milder en zal je nagels sparen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.