Tips tegen droog haar


In de zomer heb je vaker last van droog haar dan in andere seizoenen. Dit komt omdat je in de zomer vaker gaat zwemmen en zonnen. Van chloorwater, van de zoute zee en van de zon droogt je haar namelijk uit. Volg daarom deze tips op tegen droog haar.

Haarverf

Heel veel meiden verven hun haar tegenwoordig, maar hier word je haar erg droog van. Maar gelukkig zijn er veel verschillende manieren om je haar te verven. Zo kun je bijvoorbeeld beter kiezen voor een kleurspoeling of kleurshampoo, dan voor een permanente haarkleuring. Deze zijn namelijk een stuk milder voor je haar, waardoor je minder kans hebt op droog haar. Probeer ook nooit ontkleuring te gebruiken, want hier kan je haar zelfs van afbreken!

Föhn

Je haar föhnen, steil maken met de stijltang of juist krullen met de carmenset of krultang maken is allemaal schadelijk voor je haar. Door deze warme apparaten, word je haar in zo warm dat je haar ervan uitdroogt. Dit wil niet zeggen dat je je föhn aan de kant moet schuiven, maar probeer deze zo min mogelijk te gebruiken. Je zult echt verschil zien als je een tijdje deze apparaten niet gebruikt!

Wil je toch je haar steil maken of juist krullen, zorg dan dat je een goede bescherming gebruikt. Voordat je begint met één van deze apparaten, kun je het beste een serum of ander beschermingsproduct gebruiken.

Masker

Gebruik minstens één keer per week een haarmasker voor droog haar. Droog haar heeft namelijk te weinig vocht en dit kun je aanvullen met het gebruik van een masker. Laat het masker 5 of 10 minuten inwerken en je haar zal blij me je zijn! Je bent dan niet alleen goed voor je haar, maar het is ook nog eens heerlijk ontspannen!