Tips tegen haarproblemen in de zomer


Je haar heeft veel te voorduren in de zomer. Zon, zout water, chloor, zand noem het maar op. Je lokken worden hier niet bepaald mooier op. Droog haar, uitgroei en verkleurde lokken zijn het gevolg. Daarom lees je hier tips voor alle haarproblemen waarmee je kampt in de zomer.

Hoedjes en knotten

Vrouwen die hun haren verven, doen dit vast vaker in de zomer. Door alle invloeden van de zon en het water, verkleurt je haar en lijkt het sneller uit te groeien. Probeer daarom zoutwater en chloor te vermijden. Wanneer je toch gaat zwemmen, doe je haar dan in een knotje. Wanneer je in de zon loopt, doe je er verstandig aan om een hoedje of petje op te doen.

Anti-chloor shampoo

Chloor kan erg schadelijk zijn voor je lokken. Je punten gaan spleten, het wordt droog en het voelt stug aan. Wat je hier tegen kunt doen zonder dat je met een badmuts moet gaan zwemmen? Een speciale shampoo kopen! Er zijn zogenaamde zwemmersshampoos op de markt, die chloorresten uit je haren verwijderen.

Tomatensap

Voor blondines, die net hun haren geverfd hebben, kan chloor al helemaal schade veroorzaken. Vooral vrouwen die gevoelig haar hebben dat niet in een goede conditie is, lopen een grote kans op groene lokken door chloor. Je lokken kunnen dan namelijk verkleuren. Sienna Miller gebruikt tomatensap hiertegen. Geen idee of het even goed werkt als zwemmershampoo, maar het is het uitproberen waard!

Pigment shampoo

Een andere oplossing tegen verkleuring van het haar is pigment shampoo. Hierdoor zal de kleur van je, geverfde, haren langer mooi blijven. Het is trouwens ook erg belangrijk om conditioner te gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat je haarschubben weer dichtgaan na het wassen. Je zult hierdoor je intense kleur langer behouden.

UV bescherming

Veel deskundigen en professionals raden het sterk aan om je haren te beschermen tegen zonlicht. Niet alleen door middel van een hoedje of iets dergelijks, maar ook met ware UV filters. Er zijn diverse sprays, balsems, shampoos en maskers met een UV filter die je lokken beschermen tegen de schade van de zon.

Uitspoelen

Spoel je haar direct uit wanneer je een duik genomen hebt. Was de chloor en het zout er dus gelijk uit. Hiermee voorkom je verkleuring en blijft de schade nog een beetje beperkt!

Verzorging

In de zomer kan je haar heel stug een droog aanvoelen. Om dit te voorkomen is belangrijk dat je het goed verzorgd. Vergeet geen goede shampoo, masker, conditioner en andere verzorgingsproducten mee te nemen op vakantie! Is je haar zo stug dat het er dof uitziet en niet meer glanst? Lees dan hier hoe je weer stralende en glanzende lokken kunt creëren.