Tips voor verkleinen van poriën


Iedereen heeft poriën al zijn ze soms bij de 1 wat duidelijker te zien dan bij de ander. Wil je graag dat je poriën minder opvallen, hier vind je een aantal tips!

Door alle gephotoshopte modellen met een ongelooflijke gladde en egale huid zou je bijna denken dat sommige mensen gezegend zijn met een porievrije huid, niets is minder waar. Poriën zijn openingen van de zweetklieren op je huid en iedereen heeft ze. Als je jouw poriën te groot vind zijn er genoeg tips en tricks die je kunt doen om je ze verkleinen.

Grote poriën worden voor verschillende factoren veroorzaakt, zowel zonbeschadiging, roken of een slechte huidverzorging dragen mee aan grote poriën. Daarnaast kunnen ook je genen of je leeftijd ervoor zorgen dat je grote poriën hebt. Vooral op een wat dikkere en vettere huid zijn de poriën vaak goed te zien.

Verzorging

Allereerst is de reiniging van je huid erg belangrijk. Een slechte huidverzorging zorgt voor een overschot aan vetten en dode huidcellen en vuil kunnen op je huid achterblijven je poriën groter laten lijken. Reinig altijd je huid voor het slapen, gebruik een goede cleanser, scrub je huid, verwen jezelf af en toe met een maskertje en maak gebruik van een pore minimizer. Een andere tip is om zo nu en dan je gezicht te stomen, na het stomen van je gezicht kun je de poriën namelijk uitknijpen.

Zon

Naast huidverzorging is het ook belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. Wanneer je onbeschermd zont word je huid dikker en vallen je poriën daarom meer op. Door je huid te beschermen tegen de zon voorkom je niet alleen grote poriën, ook ga je zo voortijdige huidveroudering tegen.

Gezondheid

Net als bij vele andere huidproblemen is gezond eten en leven ook van belang bij het verkleinen van grote poriën. Drink veel water voor een goed gehydrateerde huid, let op je alcoholgebruik en stop met roken. Lichaamsbeweging, frisse lucht en veel groente en fruit eten helpen jou allemaal aan een mooie gladde huid.

Schoonheidsspecialist

Als laatst is een bezoekje aan de schoonheidsspecialist ook een goede manier om je poriën minder te laten opvallen. Een specialist kan speciale behandelingen toepassen om je huid eens grondig te reinigen.