Tips voor het verzorgen van nagelriemen


Bij het verzorgen van handen en nagels worden vaak de nagelriemen vergeten. Maar ook deze mogen niet overgeslagen worden als je aan de slag gaat! Daarom staan hieronder tips voor het verzorgen van je nagelriemen.

Olie

Ken je dat pijnlijke gevoel van gescheurde nagelriemen? Dit komt vaak doordat je nagelriemen uitgedroogd zijn. Om te voorkomen dat je nagelriemen uitdrogen en scheuren, kun je ze verzorgen met wat olie. Er is speciale nagelriemolie te koop waardoor je nagelriemen weer zacht worden.

Badje

Eén keer per week je vingertoppen laten weken in een badje is heel goed voor je nagelriemen. Het nagelbadje kun je eenvoudig zelf maken met lauwwarm water en een paar druppels amandelolie. Laat je nagels en nagelriemen er niet langer dan 4 minuten in weken.

Bokkenpootje

Door het badje worden je nagelriemen zacht en kun je ze makkelijker naar achteren duwen met een bokkenpootje. Sommige meiden knippen hun nagelriemen, maar dit is geen goed idee omdat het juist averechts werkt. Met knippen beschadig je je nagelriemen namelijk veel te veel. Het zachtjes terugduwen met een bokkenpootje kan geen kwaad, maar doe het wel alleen als je nagelriemen zacht zijn.

Nagelcrème

Vergeet tot slot niet je nagels in te smeren met een nagelcrème. Deze crème doet ook veel goed voor je nagelriemen. Als je deze verzorging bijhoudt, dan zullen je nagelriemen er verzorgd uit blijven zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.