Tips voor het bedenken van artikelen

Tips voor Bloggers by Ellen
Soms wordt je hoofd overspoeld met goede ideeën, maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat je echt geen idee hebt waar je nu weer over moet schrijven. Als dat het geval is, dan vind je hier tips voor het bedenken van artikelen.

De afgelopen jaren heb ik echt duizenden artikelen geschreven. De ene schudde ik zou uit mijn mouw, terwijl ik bij een ander onderwerp het liefst mijn computer uit het raam had gegooid. Want helaas loopt iedereen die teksten schrijft weleens tegen een inspiratieloze dag aan. Op zo’n moment is je hoofd leeg en kun je uren staren naar je beeldscherm. Als dat zo is, stop dan met ploeteren! Want je volgende blog wacht echt op je en met de onderstaande tips voor het bedenken van artikelen moet dat zeker lukken.

Onderzoek de industrie

Het is belangrijk dat je jouw industrie kent. Want als je weet wat er speelt, kun je daarop inspelen. Houd daarom eens in de zoveel tijd een onderzoeksdag of -middag. Pak een stapel magazines, bekijk verschillende websites of ga naar relevante winkels. Zo kun je nieuwe ideeën op doen en deze naar jouw stijl vertalen. Daarnaast is beauty een cyclisch, waardoor bepaalde dingen steeds terugkomen. Zo speelt zonnebrand in de zomer een belangrijke rol en hebben we in de winter vaak te maken met een droge huid.

Kijk buiten de industrie

Qua inspiratie is het ook goed om buiten je industrie te kijken. Pak eens een magazine dat niet over mode en beauty gaat en blader hier doorheen. Neem een willekeurig blad en kijk voor koppen, onderwerpen en afbeeldingen. Bedenk vervolgens hoe je zoiets naar beauty kunt vertalen. Zie je bijvoorbeeld in een magazine allerlei roze woonaccessoires, dan kun je kijken of je dit kunt omzetten in een artikel over roze make-up.

Vrij schrijven

Als niets leuk of goed genoeg lijkt om over te schrijven, schrijf dan gewoon over iets. Ga naar Google Afbeeldingen type iets in en kies een afbeelding als inspiratie. Naast een afbeelding kun je ook kiezen voor een thema, woord, een liedje of een willekeurige zin uit een boek.

Het maakt niet uit wat je kiest en laat de woorden komen. Geef jezelf 30, 60 of 90 seconden en schrijf alle woorden op die in je opkomen. Door het vrij schrijven kom je misschien wel op ideeën waaraan je anders nooit had gedacht en die je kunt gebruiken voor een artikel.

Maak je hoofd leeg

Iedereen kan goede en leuke ideeën voor artikelen bedenken, maar als je je hierover heel erg druk maakt lukt het vaak niet. De stress zorgt er dan voor dat je dichtklapt. Als dat het geval is, moet je je hoofd leegmaken. Maak buiten een wandeling, neem een verkwikkende douche of ga 2 minuten op de grond liggen en sluit je ogen. Deze dingen zorgen ervoor dat je ontspant, waardoor je weer helder kunt nadenken.