Tips voor foundation


Wat voor make-up je ook gebruikt, een goede basis is belangrijk. De basis van make-up begint meestal bij een foundation. Deze tips helpen jou bij het vinden en gebruiken van een goede foundation die past bij je huid.

Kleur

Het belangrijkste bij het gebruik van foundation is de kleur, deze moet passen bij jouw huidskleur. Foundation kun je het best testen door de kleur op je kaaklijn aan te brengen, zo kun je zien of de kleur niet teveel verschil van je gezicht en nek. Een ander plekje om de kleur te testen is de binnenkant van je pols. Vind je het moeilijk om zelf een goede kleur uit te kiezen, dan kun je altijd hulp vragen aan de verkoopsters in een parfumerie.

Vloeibaar of poeder

Foundation heb je in verschillende substanties, de meest bekende zijn de vloeibare en de poeder soort. Ook hebben verschillende merken een moussefoundation in de collectie. Voor een droge huid raad ik je af een poederfoundation te gebruiken omdat deze de lijntjes en droge plekjes benadrukt. Voor een normale of gecombineerde huid is zowel een poeder als vloeibare foundation geschikt. Een moussefoundation is geschikt voor alle huidtypes. Het belangrijkst is dat je kiest voor een substantie die jij fijn vindt om aan te brengen.

Aanbrengen

Foundation kun je op verschillende manieren aanbrengen. Allereerst kun je gebruik maken van je vingers. Breng wat foundation aan op je vingers en dep deze op je gezicht. Hierdoor krijg je een natuurlijk resultaat.

Naast je vingers kun je ook gebruik maken van een sponsje, dit is vooral handig bij vloeibare foundation. Zorg dat het sponsje licht vochtig is, doe er foundation op en breng het dan aan op je gezicht. Een minder vaak gebruikte techniek is foundation aanbrengen met een kwast. Doe wat foundation op je hand en ga er met de kwast doorheen en verdeel de foundation over je gezicht.

Daarnaast moet je foundation altijd van binnen naar buiten aanbrengen met een deppende bewegingen. Ook kun je beter twee lichte lagen aanbrengen dan één dikke laag. Is er een bepaald plekje wat je wilt camoufleren gebruik dan eerst een camouflagestick of concealer. Wil je je foundation heel de dag behouden, dan kun je nadat je de foundation aan hebt gebracht een matterende poeder toevoegen. Zorg wel dat de poeder een soortgelijke tint heeft als je foundation.