Tips voor huidverzorging


Helaas zijn de meeste van ons niet gezegend met een helemaal gladde, zuivere huid. Er is gelukkig een heleboel wat je kunt doen om je huid zo goed mogelijk staat te krijgen. Om dit te realiseren staan hieronder een aantal tips voor huidverzorging.

Gezondheid

Er wordt gezegd dat de huid een afspiegeling van je gezondheid is. Wanneer je gezond leeft heb je een betere huid dan iemand die dat niet doet. Het verbeteren van je huid begint dus van binnenuit. Zorg dat je voldoende water drinkt en let op je voeding. Ook is het belangrijk dat je genoeg groenten, fruit en vezels binnenkrijgt. Daarnaast is voldoende beweging ook erg belangrijk, dit zorgt namelijk voor een goede bloedcirculatie.

Reinigen en verzorgen

Iets wat heel belangrijk is bij het verzorgen van je huid is reinigen. Voordat je nou enthousiast met een grove scrub aan de slag gaat, is het eerst belangrijks om te weten welk huidtype je bent. Als je weet wat voor huidtype je hebt kun je hier de juiste verzorgingsproducten voor aanschaffen. Zo moet een droge huid extra gehydrateerd worden, heeft een vette huid producten op oliebasis nodig, een gevoelige huid extra verzorging en bij een gecombineerde huid zijn lotions met alcohol een no-go.

Spoel ‘s ochtends je gezicht af met lauwwarm water. Maak altijd gebruik van een dagcrème, het liefst eentje met UV bescherming. Hierdoor is je huid beschermd tegen zon, airco en uitdroging door bijvoorbeeld de verwarming.

Reinig in de avond voor het slapen gaan altijd de huid. Het liefst met een lotion of tonic die past bij je huidtype, als je haast hebt kun je ook gebruik maken van reinigingsdoekjes. Sluit dit ritueel altijd af met het gebruik van een nachtcrème.

Scrubben

Probeer één maal per week je huid te scrubben, hiermee verwijder je dode huidcellen en krijg je een frisse huid. Ook stimuleer het de celvernieuwing en doorbloeding van je huid. Een goed scrubmiddel voor je gezicht bevat een reinigende gel met daarin kleine microbolletjes. Verzorg je huid na het scrubben altijd met een goede crème.