Tips voor mooie handen


Handen zijn ontzettend belangrijk. Je geeft mensen vaak een hand en het is een deel van je eerste indruk. Daarom geef ik je vandaag tips voor mooie handen.

Eet gezond


Gezond eten heeft invloed op een heleboel dingen, zo ook op je handen. Vooral ei, komkommer, tonijn, ui, noten, appels en bruine rijst hebben een goed effect op je handen en nagels. Ze houden je handen jong en je nagels sterk. Daarnaast zorgt dit voedsel er ook voor dat je nagels groeien.

Gebruik handcrème


Door middel van handcrème krijg je zachte handen. Dit is niet alleen lekker voor jezelf, maar ook fijn voor degene die je een hand geeft. Zorg dat je altijd handcrème bij je hebt. Leer je zelf aan om je handen in te smeren als je even niets te doen hebt. Op deze manier blijven je handen altijd zacht en gehydrateerd. Je weet nooit wie je onverwacht een hand moet geven.

Doe handschoenen aan


Van kou worden je handen droog. Mocht je de kou ingaan zorg dan dat je goede handschoenen hebt. Ook tijdens schoonmaken is het verstandig om handschoenen te dragen. Veel schoonmaakproducten, zoals afwasmiddel, zijn ervoor gemaakt om vetten los te weken. Dit maakt je handen ook droog.

Schud je handen los


Af en toe moet je je handen even los schudden. Zeker als je veel achter de computer werkt. Dit zorgt voor een betere doorbloeding. Daardoor worden je handen niet alleen mooier, maar kun je ze ook beter bewegen.

Verzorg je nagels en nagelriemen


Nagels en nagelriemen zijn ontzettend belangrijk. Zorg dat je nagels er mooi verzorgt uitzien door ze te vijlen en eventueel te lakken. Smeer je nagelriemen zo vaak mogelijk in, met handcrème, nagelriemcrème of olijfolie. Als je nagelriemen goed verzorgd zijn, zien je nagels er automatisch beter uit en groeien ze ook sneller.

Foto’s via Weheartit

Leave a Reply

Your email address will not be published.