Tips voor het tegengaan van haarverlies


Mooi haar is voor veel vrouwen belangrijk. Helaas is niet iedereen hiermee gezegend en komt haarverlies best vaak voor. Daarom vind je in hier 8 tips over het tegengaan van haarverlies.

Natuurlijk is het geen ramp als er een paar haren achterblijven in je borstel. Ook hoef je niet meteen in de put te zitten als je zwarte trui sporen van je haren laat zien. Het is namelijk normaal dat je per dag tussen de 60 en 100 haren verliest. Dit zijn haren die aan het einde van de levenscyclus zijn gekomen. Wees gerust, hiervoor groeien wel weer nieuwe haren in de plaats. Maar mocht je je toch zorgen maken, dan kunnen de volgende tips voor het tegengaan van haarverlies helpen.

Drogen

Laat je haar zoveel mogelijk op de natuurlijke manier drogen. Probeer het gebruik van een föhn te vermijden. Een föhn zorgt juist voor nog droger onbehandelbaar haar.

Kammen

Kam je haar op de juiste manier. Maak het liefst gebruik van een grove kam en doe dit in neerwaartse richting. Borstel je haar ook nooit nat! Op dat moment is het veel kwetsbaarder dan droog haar.

Wassen

Als je last hebt van droog haar kun je het het beste maar 2 keer per week wassen. Als je vettig haar hebt dan moet je het wat vaker wassen. Wanneer je, je haar wast moet je nooit te heet of te koud water gebruiken. Tijdens het inzepen van je hoofdhuid kun je het beste alleen gebruik maken van je vingertoppen, je nagels zorgen namelijk voor kleine breukjes.

Slapen

Voordat je naar bed gaat kun je het beste je haar zacht door kammen. Verwijder alle elastiekjes of klemmetjes die je overdag in had. Je slaappatroon is belangrijk voor het binnenkrijgen van vitaminen die ook zorgen voor een mooie haargroei. Probeer goed te slapen hierdoor zal je haar minder breekbaar zijn.

Voeding

Let op wat je eet! Voor je haar is het belangrijk dat je veel vitaminen en mineralen binnen krijgt. Het beste kun je veel groenten, volkoren granen, rozijnen en eieren eten. Voor extra glanzend haar kun je het beste regelmatig vette vis zoals haring, zalm of makreel eten.

Bescherming

Wanneer je gaat zwemmen of naar het strand gaat, moet je altijd een beschermende spray of conditioner gebruiken die je haar beschermd tegen zeewater, zon en chloor. Als je in de felle zon zit kun je het beste ook nog een hoed dragen dit voorkomt uitdroging en verkleuring van je haar.

Shampoo

Kies een shampoo met een simpele formule. Wanneer het etiket veel verschillende moeilijke namen beschrijft, des te meer chemicaliën er in het product zitten. Denk daar ook over na wanneer je haarproducten gebruikt zoals een haarspray.

Roken en alcohol

Probeer roken en het drinken van alcohol te vermijden. Het is niet alleen slecht voor je gezondheid, het stopt ook je haargroei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.