Tips voor zachte handen


Schrale handen en droge plekjes horen bij de winter, nu dit koude seizoen gelukkig al weer ver achter ons ligt mogen ook de zachte handen weer tevoorschijn komen. Maar wat doe je om ervoor te zorgen dat je handen zacht worden en blijven? Deze tips voor zachte handen helpen je een handje.

Handcrème

Gebruik een handcrème om je droge handen weer wat zachter te maken. Droge handen hebben vocht nodig en daar kun je met handcrème voor zorgen. Er zijn talloze verschillende soorten handcrème, dus voor elk type handen is er wel een juiste te vinden.

Scrub

Wil je snel hele zachte handen, masseer je handen dan in met een zelfgemaakte scrub. Doe een beetje olijfolie in je handpalm en doe daar wat zout bij. Wacht even totdat het goedje goed gemengd is en masseer je handen goed in met dit vettige zelfgemaakte middeltje. Spoel daarna je handen af met lauwwarm water en vergeet vooral niet goed je handen af te drogen. Als je hier geen zachte handen van krijgt!

Zonnebrand

Ook je handen kunnen verouderen of droog worden door de zon. Zorg daarom dat je met het mooie weer ook je handen voorziet van een laagje zonnebrand. Het is ook slim om je handen regelmatig in te smeren met een handcrème die een zonnefactor bevat.

Handschoenen

Het is belangrijk om tijdens het afwassen of schoonmaken rubberen handschoenen te dragen. Het sop waarmee je schoonmaakt, heeft namelijk een ontvettende werking. Als je vaak schoonmaakt of regelmatig afwast is het dus verstandig handschoenen te dragen om uitdroging te voorkomen.

Katoenen handschoenen zijn handig voor het slapen gaan. Als je ’s avonds je handen insmeert met een dikke laag handcrème, kan de crème het beste intrekken als je katoenen handschoenen draagt. Het is misschien even wennen, maar die zachte handen komen de volgende ochtend tevoorschijn.