Tips om je haar steil te maken


Veel vrouwen dromen van een perfect kapsel dat straalt. Wij maken daarom vaak gebruik van een stijltang om dit effect creëren. Toch is het handig om op bepaalde punten te letten voordat je aan de slag gaat. Kijk maar eens mee naar de onderstaande tips om je haar steil te maken.

Let op de lengte

Als je van plan bent om je haar te gaan steilen, dan moet je letten op de lengte van het apparaat dat je gebruikt. Dit heeft namelijk alles te maken met de dikte en lengte van je kapsel. Een stijltang met smalle platen is geschikt voor een coupe dat tot de schouders komt. Als je een lange volle bos hebt dan kun je het beste kiezen voor brede platen. Als je een verkeerde keuze maakt bestaat er een grote kans dat je gewenste look niet lukt. Vraag daarom om een advies voordat je een aankoop doet.

Bepaal de warmte

Veel vrouwen zetten de stijltang gelijk op de heetst mogelijke temperatuur. Misschien ben je dan wel sneller klaar, toch is dit het schadelijkst voor je lokken. Het is aan te raden een haarapparaat aan te schaffen die je in verschillende warmtestanden kunt zetten. Dode puntjes kun je beter in een lage stand stijlen en dit geldt in het algemeen ook voor erg fijn haar. Als je dit niet doet verpest je namelijk de groei van je lokken.

Bereid je haar voor

Een andere tip om op de juiste manier te steilen, is door je haar voor te bereiden. Dit kun je doen door een verzorgende shampoo en conditioner te gebruiken, je bos op te lagen drogen en daarna te kammen met een houten borstel met natuurlijke haren. Dit alles maakt je haar namelijk zacht en glad en maakt het gebruik van de stijltang makkelijker. Voor bescherming is een hittebestendige spray of serum aan te raden. Vergis je in ieder geval niet, het apparaat is hoe dan ook schadelijk.

In stukjes

Je haar in stukjes steil maken creëert het beste resultaat. Hoe dikker je bos is, des te meer gedeeltes je moet gebruiken. Verdeel je lokken met een kam en pak telkens een stukje. Om een gelijkmatig effect te krijgen, moet je aan de onderkant beginnen. Probeer de rest vast te zetten met een klem of elastiek. Zorg wel dat je het apparaat gelijkmatig en rustig verdeelt over je lokken, alleen op deze manier verdwijnen je krullen of slagen.