Veroorzaakt BB Cream uitslag?

Veroorzaakt BB Cream uitslag
Veel vrouwen zijn dol op BB Cream. Toch zou de crème helemaal niet zo goed voor de huid zijn en zelfs zorgen voor uitslag.

Bijna alle cosmeticamerken hebben inmiddels een BB Cream, die de huid zou moeten beschermen, verzorgen en onvolkomenheden wegwerkt. Uit een onderzoek van Öko Test is echter gebleken dat crèmes vaak allergische reacties veroorzaken. Het Duitse blad onderzocht 20 merken BB Cream en concludeerde dat twee derde slecht is voor de huid.

Volgens de onderzoekers is het grootste probleem dat de crèmes te veel ingrediënten mengen waardoor er een allergische reactie ontstaat. De BB Cream van Garnier en L’Oréal bevat bijvoorbeeld een te hoog gehalte kunstmatige muskusgeur. Deze merken krijgen dan ook een onvoldoende. Ook Lancôme scoort een onvoldoende en La Roche-Posay matig. Van de bekendere merken komt de BB Cream van The Body Shop als beste uit de test.

De Belgische dermatoloog Dr. Meuleman zegt in het blad dat conserveermiddelen in alle BB Creams een bijkomend probleem is. Vooral methylisothiazolinon zou een groot probleem zijn. Dermatologen proberen dan ook al een tijd om dit conserveermiddel te laten verbieden, maar tot nu toe zonder succes.

DD en CC Cream

Ondanks de problemen blijven er nieuwe varianten van de BB Cream komen. Zo is er nu ook een DD Cream en CC Cream verkrijgbaar. Het is nog niet bekend of deze crèmes ook slecht voor de huid zijn.