Verzorging van droge huid


Een goede huidverzorging begint bij het kennen van je huidtype. Daarom lees je hier over de verzorging van een droge huid en hoe je deze herkent. 

Herkennen

Een droge huid herken je aan het strakke en jeukerige gevoel na het wassen en soms kunnen er ook schilfers ontstaan. Een droge huid produceert te weinig huidvet en voelt daarom gevoelig aan. Daarnaast produceren talgklieren te weinig talg en houdt de huid moeilijk vocht vast. Ook kan de huid uitdrogen door weersomstandigheden, vooral in de winter hebben veel mensen last van een droge huid. Dit komt door wind, extreme temperatuurverschillen en de verwarming.

Reinigen

Bij een droog huidtype is reiniging net zo belangrijk als bij de andere huidtypes, wel is het noodzakelijk dat je de huid op een zachte manier reinigt. Maak gebruik van speciale reiniglotions voor de droge huid en vermijd zeep. Breng na het reinigen altijd een vochtinbrengende crème aan. Let ook op met douchen, hoe warmer en langer je douchet hoe meer je huid uitdroogt.

Verzorgen

Een droge huid heeft een tekort aan vocht en vet, het is belangrijk dat je verzorgingsproducten gebruikt die de tekorten aanvullen. Een dag- en nachtcrème die gebaseerd is op een olie in water formule is voor een droge huid aan te raden. Verzorgingsproducten met vitamine E zijn ook geschikt voor dit huidtype, door de vitamine E herstelt de huid zich vanzelf. Verzorg een droge huid verder met voedende producten die hydrateren.

 


Naast dagelijks je huid reinigen en voeden met een crème kun je ook af en toe gebruik maken van een gezichtsmaskertje. Hierboven staat het masker Aroma Therapy van Montagne Jeunesse. Dit masker bevat verschillende oliën, jasmijn en lavendel. Dit masker kost €2,29 en is geschikt voor de droge huid.

De Dr. van der Hoog Hydro intensieve reinigingsmelk is een goed product voor de droge huid. Deze melk is zowel ’s ochtends als ’s avonds te gebruiken en kost €6,49. Biodermal heeft veel producten in het assortiment om de droge huid de verzorgen, hierboven ze je de dagcrème speciaal voor een droge huid. Deze kost €15,95.