Verzorging van gecombineerde huid


Schreef ik eerder al over de droge en vette huid, nu is het de beurt aan de gecombineerde huid. Ook dit huidtype is te herkennen aan een aantal kenmerken en daarnaast heeft de gecombineerde huid ook speciale verzorging nodig.

Herkennen

De meeste vrouwen hebben een gecombineerd huidtype. Een gemengde huid is een combinatie van een droge en vette huid. Bij dit huidtype zijn vaak de wangen erg droog en is de t-zone vet. Na een wasbeurt voelt de huid op sommige gebieden, vaak de wangen, erg droog en de rest voelt zacht aan. Tegen de middag is de t-zone vettig en glanst deze. Bij de t-zone komen ook vaak de puistjes en mee-eters voor.

Reinigen

Reinig de gemengde huid elke ochtend met een schuimende facial wash. Deze zal de vetachtige plaatsen reinigen. Gebruik ’s avonds een romige reinigingsmelk om de droge delen te behandelen. Door twee keer per dag je gezicht te reinigen met twee verschillende producten verzorg je zowel de droge als vette huid.

Verzorgen

Omdat een gecombineerde huid uit 2 verschillende huidtypes bestaat is het verstandig deze gescheiden te behandelen of gebruik te maken van producten die speciaal voor een gecombineerde huid zijn. Wat je kunt doen is 2 soorten crèmes kopen, 1 voor de droge huid om de wangen mee te behandelen en 1 voor de vette huid voor de t-zone. Als je liever niet 2 verschillende crèmes wilt gebruiken kies dan een crème speciaal voor de gecombineerde huid.


De Biotherm Biosource gezichtsmelk heeft een verzorgende werking voor de gecombineerde huid. De ingrediënten zijn zeer mild en geschikt voor zowel de vette als droge huiddelen. Ook bevat de melk oligo mineralen en deze stimuleren de celvernieuwing. De reinigingsmelk is voor €21,95 te koop.

De Nivea reinigingsdoekjes kosten €3,59 en bevatten lotusextracten en verschillende vitaminen om het gezicht re reinigen. Door de ingrediënten wordt de natuurlijke vochtbalans niet beïnvloed waardoor deze doekjes prima geschikt voor de gecombineerde huid.

Voor een gecombineerde huid is het verstandig af en toe een masker te gebruiken. Als je alleen het vette gedeelte van je gezicht wilt behandelen kun je ook alleen een masker op de t-zone smeren. Hierboven staat een masker in de vorm van een facetonic van Montagne Jeunesse voor €2,59.