Voedsel voor een gezonde huid


Voor een gezonde huid kun je natuurlijk met allerlei dure crèmes of bodylotion gaan smeren. Toch kun je met eten ook de kwaliteit van je huid op pijl houden. In dit artikel staan namelijk verschillende soorten voedsel waarvan je een gezonde huid krijgt.

Mango

Wie houdt van fruit en zoetigheid kan kiezen voor het eten van mango. Deze vrucht is namelijk rijk aan vitamine A en E, die verstopte poriën tegengaan en ervoor zorgen dat je huid zachter en glanzend wordt. Daarnaast kan een flinke hoeveelheid vitamine A een ontsteking in de huid verminderen omdat het weefsel door de stof wordt hersteld. Je kunt mango’s los eten, maar ook in een salade mengen.

sinaasappel

Het bekendste fruit voor een gezonde huid is toch wel de sinaasappel, die boordevol vitamine C en antioxidanten zit. Deze vitamine maakt collageen aan, die rimpels in ons gezicht tegengaan, en beschermt tegen schadelijke UV-stralen. Je kunt ook kiezen voor sinaasappel, dat calcium en vitamine D bevat, dit zorgen naast een verbetering van de huid ook voor sterke botten.

Yoghurt

Zoals hierboven al werd genoemd is vitamine D erg belangrijk voor je botten. Vitamine D wordt ook aangemaakt door de zon, maar dat is helaas een stuk schadelijker voor je huid en kan huidkanker of rimpels veroorzaken. Dus als je niks wilt oplopen van de schadelijke UV-straling en veel in de schaduw zit, kun je yoghurt eten om de benodigde stoffen binnen te krijgen. Kies dit product wel in de puurste vorm, zonder toegevoegde suikers. Ook kun je altijd een mango of sinasappel in stukjes toevoegen om een zoete smaak te krijgen.

Amandelen

Hoewel er veel calorieën in amandelen zitten kan het eten van een kleine portie toch veel betekenen voor een gezonde huid. In deze notensoort zit namelijk een hoop vitamine E die huidveroudering en uitdroging helpt te voorkomen. Ongeveer 25 stuks van deze nootjes zorgt voor de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine E. Als je amandelen niet lekker vindt, kun je ook kiezen voor hazelnoten of pinda’s.

Kip

Kip bevat proteïne en zink die beiden belangrijke voedingstoffen zijn voor een gezonde huid. Zink zorgt onder andere voor het behoud van een gezonde huid door wonden te genezen en ontstekingen te verminderen. Je kunt het beste kiezen voor kipfilet, want deze bevat de minste calorieën en vetten.