Vrouw in coma door haarverf


Een Britse vrouw ligt al een maand in coma door het verven van haar haren. De vrouw kreeg een extreme allergische reactie op haarverf van L’Oréal en overleefde dit maar net.

De 38-jarige vrouw verfde haar haren al jaren om de 6 weken met een L’Oréal Preference thuiskleuring. De laatste keer dat ze dit deed, werd bijna haar dood. Toen ze begon met het verven, kreeg ze moeite met ademhalen. Dit werd zo erg dat ze met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht moest worden.

In de ambulance was de vrouw er zelfs zo slecht aan toe, dat haar hart even stopte. Inmiddels ligt de vrouw al een maand in coma. Dokters hebben nog niet kunnen ontdekken waarom de vrouw er zo ernstig aan toe is. Een allergische reactie op de chemische stof PPD lijkt de aanleiding te zijn geweest voor haar allergische reactie.

L’Oréal

Bij L’Oréal zijn ze bekend met het voorval maar weten ze na een maand nog steeds geen details over de oorzaak van de allergische reactie. Een perswoordvoerster van L’Oréal geeft wel aan dat alle haarverfproducten van het merk veilig zijn, maar kan verder niets zeggen over incidenten met allergische reacties.

Ik ben vooral benieuwd of een huidtest met het haarverfmiddel de Britse vrouw had kunnen redden. Op alle verpakkingen van haarverf staat een waarschuwing en het advies om een huidtest te doen, tegen allergische reacties. Veel mensen slaan zo’n test over, maar ik kijk vanaf nu wel extra uit.