Vrouw wil langste nek ter wereld hebben

Vrouw langste nek ter wereld
Slecht nieuws voor Langnek, hij krijgt er serieuze concurrentie bij. Een vrouw wil namelijk de langste nek ter wereld hebben en om dat te bereiken draagt ze al jaren koperen ringen om haar nek.

De 28-jarige Sydney V. Smith uit Los Angeles heeft een hals van 27 centimeter. Ze wil niets liever dan de langste nek ter wereld hebben en bekendstaan als de giraffevrouw. Om haar hals langer te maken, draagt ze sinds 2011 11 koperen ringen om haar nek. Deze techniek heeft ze afgekeken van vrouwen van stammen uit Thailand en Myanmar.

Sydney V. Smith heeft altijd al een lange nek gehad en werd op de middelbare school het giraffemeisje genoemd. Eind jaren 90 droeg ze nog geen ringen, maar gebruikte ze een ander hulpmiddel. Elke avond voordat ze naar bed ging wikkelde ze metalen kledinghangers om haar nek.

Langste nek ter wereld

Om de langste nek ter wereld te krijgen moet de hals van Sydney nog wel aardig doorgroeien. Het record in The Guinness World Records staat op naam van een vrouw van de Padaung of Kareni stam uit Myanmar. Omdat zij al op hele jonge leeftijd begon met het dragen van koperen ringen werd haar nek maar liefst 40 centimeter lang.