Vrouwen laten tenen opereren voor schoenen

tenen opereren schoenen
Pumps die niet passen is een probleem waar vele van ons weleens last van hebben gehad. Sommige vrouwen gaan echter wel heel ver om de perfecte schoenen te passen en laten hun tenen opereren.

De nieuwste trend op gebied van plastische chirurgie in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië is de Cinderella operatie. Tijdens een gevaarlijke en pijnlijke operatie worden de tenen ingekort of verlengd, knobbels weggesneden of liposuctie toegepast. Het doel van dit soort ingrepen is om mooie schoenen te passen.

De meest populaire operatie is het verkorten van tenen. In 15 minuten wordt een stuk bot van de teen gezaagd en vervolgens wordt er een pin geplaatst om alles op zijn plek te houden. Na 3 tot 6 maanden is de teen helemaal genezen en blijft deze klein.

Cinderella operatie

Veel artsen zijn echter niet te spreken over de toenemende vraag naar Cinderella operaties. Volgens orthopedische chirurgen is de kans op ernstige complicaties, zoals chronische pijn en beperkte beweging van de tenen, zeer groot. Zij vinden dan ook dat een chirurg zo’n ingreep alleen mag uitvoeren bij medische problemen en niet voor esthetische redenen.