Waar je zeep nog meer voor kunt gebruiken


De meeste mensen hebben een pompje met vloeibare zeep op de wastafel staan in plaats van een stukje zeep. Toch is dit laatste aan een terugkeer bezig en dat komt onder meer omdat je zeep voor veel meer dingen dan alleen je lichaam wassen kunt gebruiken.

Een paar weken terug was ik op zoek naar een nieuwe goede shampoo. Omdat ik nogal eens last heb van allergische reacties en eczeem wilde ik meer natuurlijke producten gebruiken. Dit schijnt namelijk beter voor je huid te zijn. Zo kwam het dat ik in aanraking kwam met een stukje zeep dat als shampoo te gebruiken is.

Ik had er eigenlijk nooit bij nagedacht dat je klompjes zeep ook kon gebruiken als haarproduct. Daarom ben ik gaan kijken bij verschillende zeepwinkeltjes of ze voor nog meer andere dingen gebruikt worden. Verbazingwekkend vond ik het wat ik allemaal tegenkwam. Stukjes deodorant, afwasmiddel, douchegel, waspoeder, scrub, bodybutter en zelfs massageolie. Onderstaande foto’s heb ik gemaakt zodat ik deze ervaring met jullie kan delen, kijk vooral ook goed naar hoe de zeepjes zijn vormgegeven. Sommige zien er namelijk zo ontzettend schattig uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.