Waar je vaseline allemaal voor kunt gebruiken


Bijna alle dames hebben altijd wel een potje vaseline in hun tas zitten. Als je aan een vrouw vraagt wat je altijd bij je moet hebben, hoor je vaak vaseline. Maar waarom eigenlijk? Waar kan je vaseline allemaal voor gebruiken?

Lange wimpers

Veel vrouwen smeren hun wimpers iedere avond in met een klein beetje vaseline. Het goedje zou je wimpers voeden, verlengen en zachter maken. Daarnaast zouden je wimpers ook voller lijken en minder snel uitvallen.

Haarverf verwijderen

Vaseline werkt heel goed als middel om haarverf mee te verwijderen. Ik smeer het zelf ook altijd op mijn voorhoofd als ik mijn haren ga verven. Als ik dan uitschiet met de kwast, is de verf in een veeg weer verwijderd. De verf blijft dan namelijk op het vette goedje liggen en trekt niet in de huid. Het is trouwens ook handig voor het lakken van je nagels. Smeer wat van het goedje op je nagelriemen en de nagellak zal niet aan je huid gaan hechten als je uitschiet. Kijk er wel voor uit dat er geen vaseline op je nagels komt!

Zachte voeten

Veel meiden gebruiken de vette crème ook voor zachte voeten. Wanneer je je voeten eerst helemaal insmeert met vaseline en vervolgens sokken aantrekt, zouden je voeten superzacht worden.

Wenkbrauwen

Soms staan je wenkbrauwhaartjes alle kanten op. Je kunt je wenkbrauwen weer mooi in model brengen met een beetje vaseline. Kijk wel uit dat je niet te veel gebruikt! Je wilt natuurlijk ook geen glimmende wenkbrauwen.

Nagelriemen

Heb je geen nagelolie in huis? Dan kun je ook prima vaseline gebruiken voor je nagelriemen. Het is verzachtend en helpt de huid herstellen.

Make-up remover

Je kent het wel. Je zit op de fiets en het begint keihard te regenen. Je make-up is uitgelopen en met een stukje toiletpapier krijg je die hardnekkige mascara niet van je wangen geveegd. Met vaseline kun je het heel makkelijk verwijderen. Weer een goede reden om dit goedje altijd bij je te hebben!

Antirimpel crème

Antirimpel crèmes zorgen ervoor dat je huid elastisch blijft. Hierdoor bestrijd je het verouderingsproces en blijft de huid langer jong uitzien. Vaseline houdt je huid ook gewoon elastisch en schijnt daarom ook goed te werken tegen rimpels rondom je ogen.

Schrale plekjes

Natuurlijk kun je vaseline ook gebruiken waarvoor het bedoeld is, namelijk schrale plekjes. Het herstelt de huid snel en verzacht de pijn. Vooral in de winter is het ideaal voor schilferige plekjes en schrale, gescheurde en pijnlijke lippen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.