Wat is permanente make-up?


Je hebt er vast weleens over permanente make-up gehoord. Misschien heb je het zelfs wel een keer overwogen. Maar wat houdt dit eigenlijk precies in? En waarom zou je het doen?

Permanente make-up kun je eigenlijk vergelijken met een tatoeage. Het pigment wordt alleen minder diep in de huid aangebracht. De make-up kan voor cosmetische en medische doeleindes gebruikt worden. De één laat zich behandelen omdat de wenkbrauwen nauwelijks zichtbaar zijn en de ander doet het om een litteken te camoufleren.

Waarom?

Sommigen kiezen voor permanente make-up omdat gewone make-up geen oplossing biedt voor hun schoonheidsfoutjes. Permanente cosmetica kan een oplossing zijn voor mensen die:

  • Allergisch zijn voor make-up
  • Contactlenzen dragen
  • Er altijd perfect uit willen zien
  • Moeite hebben met opmaken
  • Niet iedere ochtend uren voor de spiegel willen staan
  • Veel sporten, zwemmen of sauna bezoeken
  • Schoonheidsfoutjes hebben

Waar?

Je kunt natuurlijk niet alle schoonheidsfoutjes oplossen met make-up. Zo bestaat er natuurlijk geen permanente rouge, foundation of oogschaduw, maar je kunt wel je lippen, ogen of wenkbrauwen onder handen laten nemen.

Wenkbrauwen
Wanneer je nauwelijks haar hebt of je wenkbrauwen niet goed zichtbaar zijn, kun je deze bij laten tekenen met permanente make-up. De specialisten kiezen een vorm en kleur, die goed past bij je gezicht. De behandeling duurt ongeveer 2 uur.

Ogen
Wil jij nog steeds een mooi lijntje onder je ogen behouden wanneer je het zwembad uitkomt of door de regen hebt gefietst? En heb je er een hekel aan om 3 keer per dag het zwarte lijntje rondom je ogen bij te werken? Dan kun je misschien een permanente eyeliner overwegen. De eyeliner wordt dan aangebracht tussen de wimperhaartjes, waarmee je een natuurlijke en volle oogopslag creëert. Je kunt er ook voor kiezen om aan de binnenste wimperrand een lijntje te laten trekken. De behandeling duurt ongeveer anderhalf uur, maar als ze vlakbij je oog aan het tatoeëren zijn duurt dit gevoelsmatig denk ik wel wat langer!

Lippen
Je kunt je lippen op 2 manieren corrigeren of verfraaien met permanente make-up. Als je hele dunne lippen hebt, kun je voor een permanente lipliner kiezen. Tegenwoordig is het ook mogelijk om je lippen helemaal in te laten kleuren met permanente make-up. Erg handig, een lippenstift die een paar jaar kan blijven zitten in plaats van hooguit een paar uur!

Leave a Reply

Your email address will not be published.