Wat je nog meer kunt doen met haarlak


Haarlak wordt het meest gebruikt om je haren te stylen en in model te houden. Toch kun je dit beautyproduct, net als nagellak, ook voor hele andere dingen gebruiken. Daarom lees je hier wat je nog meer kunt doen met haarlak.

Insectenspray

Even geen insectenspray in huis, maar wel last van vervelende rondvliegende beestjes? In dat geval kun je haarlak gebruiken in plaats van insectenspray, haarlak is minder giftig en ruikt daarnaast meestal ook wat aangenamer. Of het diervriendelijk is, is dan weer een ander verhaal.

Niet alleen dieren houd je met haarlak op afstand, ook vervelende mensen. Mocht je ooit in een situatie komen dat je lastig wordt gevallen en toevallig net dat mini busje haarlak in je tas hebt zitten, in dat geval kun je de haarlak gebruiken als zelfverdediging. Wanneer je de haarlak in het gezicht van je belager sprayt krijgt deze last van ontzettend pijnlijke en prikkende ogen en heb jij de kans om te vluchten. Dit is echter niet erg verantwoord en ik zou het je dan ook niet aanraden om zomaar te gebruiken, doe dit echt alleen als je serieus in gevaar bent.

Statisch haar

Het is weer winter en dit betekent statisch haar. Ikzelf krijg vaak statisch haar door het dragen van een wintermuts of sjaal. Een manier om dit te voorkomen is om de kledingstukken die statisch haar veroorzaken in te sprayen met haarlak, pas wel op met de hoeveelheid want op een dunne stof kunnen er anders vlekken ontstaan. Ook kun je haarlak op je borstel sprayen en het dan borstelen, op deze manier wordt je haar tijdelijk minder statisch.

Droogshampoo

Niet alleen voor statisch haar is haarlak een oplossing, ook voor vet haar. Haarlak is namelijk te gebruiken als een soort van droogshampoo. Spray wat haarlak in je haarwortels en masseer dit in. De alcohol in de haarlak neemt het overtollige vet op, daarnaast krijgt je haar hierdoor meer volume.

Schoonmaken

Haarlak is niet alleen een populair beautyproduct, ook schoonmakers gebruiken de spray graag. Het is namelijk zo dat haarlak erg goed werkt tegen het verwijderen van onder andere dierenharen op kleding en meubels. Spray haarlak op een tissue en maak hiermee de vieze plekken schoon. Eigenlijk is dit daarom een huis tuin en keukenvariant op de bekende kledingroller.

Heb je jouw haren thuis geverfd en per ongeluk op de wastafel of andere meubels in de badkamer geknoeid? Ook hier komt de haarlak van pas! Spray de vlekken haarverf in met een flinke hoeveelheid haarlak en ga er dan met een doekje overheen. Ook zou deze truc moeten helpen voor haarverf vlekken in kleding, spray de vlek goed in en laat deze drogen. Was de kleding daarna in de wasmachine. Ook bij inktvlekken helpt haarlak, spray wat haarlak  op de vlek en borstel de vlek er met bijvoorbeeld een oude tandenborstel uit.

Beschermend laagje

Haarlak komt ook van pas bij creatieve dingen zoals tekenen of verven. Wanneer je bijvoorbeeld een tekening hebt gemaakt met potlood of houtskool wil deze nog weleens uitlopen, om dit de voorkomen kun je er aan het einde een laag haarlak overheen sprayen. Dit geld ook voor bijvoorbeeld geverfde beeldjes of andere objecten, ook hier zorgt haarlak voor een beschermend laagje zodat de verf minder snel afbladdert.

Vlammenwerper

Om eerlijk te zijn kan ik niet zo snel een situatie bedenken waarbij ik opeens een vlammenwerper nodig zou hebben, maar mocht het zou zijn is haarlak een goed alternatief. Om een grote vlam te creëren spray dan wat haarlak en houdt er een aansteker voor.

Een tip die ik zelf nog nooit heb geprobeerd, maar waar ik wel erg benieuwd naar ben is haarlak als oplossing tegen afzakkende panty’s. Door een panty heel licht in te sprayen met een laagje haarlak zou de panty niet meer afzakken of opkruipen, maar blijft deze gewoon netjes op zijn plaats zitten. Hebben jullie nog goede tips waarvoor haarlak nog meer te gebruiken is?