Wenkbrauwen epileren doe je zo


Wenkbrauwen epileren blijft een lastig klusje. Gelukkig is er Lauren Conrad om ons te helpen hoe je het beste je wenkbrauwen kunt epileren. Aan de hand van haar foto’s leg ik je uit hoe je jouw wenkbrauwen epileert.

Wanneer je jouw wenkbrauwen gaat epileren is het belangrijk dat je zo dicht mogelijk bij de natuurlijke vorm blijft. Wanneer je teveel aan je wenkbrauwvorm verandert loop je de kans dat je constant verbaasd kijkt, omdat je bijvoorbeeld te veel haartjes hebt verwijderd. Ook is het niet aan te raden om haartjes aan de bovenkant van je wenkbrauwen te epileren, dit verstoort je wenkbrauwvorm.

Om de juiste vorm van je wenkbrauwen te bepalen kun je een oogpotlood gebruiken om te kijken waar je wenkbrauw moet beginnen. Leg het potlood langs de binnenkant van je neus tot aan je oog, waar het oogpotlood eindigt begint je wenkbrauw. Doe nu hetzelfde maar houd het potlood langs de iris van je oog, waar het potlood eindigt moet de boog van je wenkbrauw zijn.

Gebruik weer opnieuw het oogpotlood en leg deze langs je neus, trek het potlood nu naar de buitenkant van je oog, daar moet je wenkbrauw eindigen. Teken je wenkbrauwen met een wenkbrauwpotloodje bij, alle haartjes die buiten je wenkbrauwvorm vallen kunnen geëpileerd worden.

Wanneer je de juiste vorm van je wenkbrauw hebt bepaald kun je beginnen met epileren. Kam als eerst al je wenkbrauwhaartjes omhoog. Dit kun je doen met een wenkbrauwborsteltje. Mocht je deze niet hebben dan kun ook een mascaraborsteltje van een lege mascara gebruiken. Wanneer de wenkbrauwhaartjes omhoog zijn geborsteld kun je goed zien welke te lang zijn, knip deze af met een klein schaartje.

Wanneer je de te lange haartjes hebt weggeknipt haal je met een pincet de overige plukjes haar weg. Als je nog korte haartjes over hebt die graag wilt verwijderen kun je die het best weghalen met een pincet met een smalle punt zoals je op de laatste foto ziet. Kam na het epileren je wenkbrauwen weer in vorm en teken ze bij met een wenkbrauwpotlood.

Foto’s via Thebeautydepartment