Zelf neustrips maken


Met neusstrips kun je al je poriën schoonmaken. Hieronder staat hoe je deze neusstrips makkelijk en goedkoop zelf kunt maken.

Er wordt aangeraden om 1 keer per week neusstrips te gebruiken, zeker als je een onzuivere huid hebt. Het middel op neusstrips zuigt vuil en vet op, waardoor je poriën leeg gemaakt worden. Natuurlijk wil je niet alleen op je neus schone poriën, maar op veel meer plekken in je gezicht. Daarom laat ik je zien hoe je zelf neusstrips kunt maken, die je eigenlijk overal kunt gebruiken.

Benodigdheden:

  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel smaakloze gelatinepoeder
  • Een oude foundation of concealer kwast

Neusstrips maken


Pak een klein bakje of glas, dat in de magnetron mag. Doe er de melk en gelatine in. Het maakt niet uit wat voor melk je gebruikt. Let er op dat je geen blaadjes gelatine koopt. Het moet in poedervorm zijn en geen smaak hebben. Je kunt gelatine gewoon kopen bij de supermarkt. Roer het geheel door elkaar tot dat het klonterig is. Je kunt nog een beetje melk of gelatine toevoegen tot je de juiste substantie hebt. Doe het mengsel voor 10 seconden in de magnetron.

Aanbrengen


De gelatine is nu gesmolten. Voel voorzichtig of het mengsel niet te warm is voor je gezicht. Als dat niet zo is, kun je met de kwast het mengsel aanbrengen. Let er wel op dat je de kwast hierna slecht schoon krijgt. Smeer een dikke laag op de plekken waar je verstopte poriën en mee-eters hebt.

Eraf halen


Wacht tot het gelatine mengsel hellemaal droog en hard is. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Nu kun je het er voorzichtig aftrekken. Je ziet de inhoud van je poriën nu zitten op het stuk wat je van je neus hebt af getrokken. Dit ziet er heel vies uit. Breng een verzorgend product zoals een serum aan. Omdat je poriën leeg zijn en open staan, nemen ze het product extra goed op.

[jwplayer config=”Beautyblog” mediaid=”15164″]

Leave a Reply

Your email address will not be published.