Zelf parfum maken met vanille


Wil jij jouw moeder verwennen met Moederdag? Dan kun je zelf parfum met vanille voor haar maken. Het is een persoonlijk cadeau wat je helemaal op haar kan afstemmen.

Het is niet alleen een uniek cadeau, maar het is ook nog eens veel goedkoper dan dat je het in de winkel koopt. Je kunt zelf parfum maken met verschillende parfumoliën, maar je kunt het ook gewoon doen met huis, tuin en keukenproducten. Ik leg je uit hoe je zelf parfum kunt maken met vanille.

Ingrediënten:

  • 2,5 deciliter gedistilleerd water
  • 30 milliliter wodka
  • 2 vanille stokjes
  • 5 druppels sandelolie

Parfum maken

Doe de wodka en het gedestilleerde water in een afsluitbare pot. Hiervoor kun je gewoon een oude mayonaise- of pindakaaspot gebruiken. Gooi vervolgens de druppels sandelolie en vanille stokjes erbij. Zet het mengel een week op een donkere en koele plek en roer het af en toe. Na 7 dagen haal je de vanille stokjes eruit en kun je het overgieten in een mooi parfumflesje. De geur is, in een luchtdicht flesje, 7 maanden houdbaar.

Tip: vervang voor een rozengeur de vanille voor een handjevol rozenblaadjes en de sandelolie door 10 druppels rozenolie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.