Zo creëer je een ruimtelijke sfeer in de badkamer

Zo creëer je een ruimtelijke sfeer in de badkamer

Badkamers zijn dikwijls behoorlijk beperkt in hun oppervlakte. Toch kun je door enkele simpele aanpassing een ruimtelijke sfeer creëren in die ‘beperkte’ badkamer. Hoe je dat precies doet? Lees hier de slimme en praktische tips!

Tip 1: Creëer het spiegel-effect

Door spiegels kun je de badkamer optisch veel ruimer laten lijken. Hang daarom een zo groot mogelijke spiegel op. Bij voorkeur zodanig dat de spiegel vanuit iedere hoek van de badkamer zichtbaar is. Dit verbreed namelijk letterlijk je blikveld.

Tip 2: Maak gebruik van glas

Heb jij een niet-transparante douchewand of douchegordijn? Vervang deze dan door een glazen douchewand. Door het transparante glas lijkt de badkamer direct veel groter. Je blikveld wordt namelijk niet meer beperkt.

Tip 3: Kies voor kleinere meubels

Grote badkamermeubels domineren de ruimte, dat zal je niet verrassend in de oren klinken. Daarom kun je beter kiezen voor kleinere, smallere, strakke meubels met rechte lijnen en zo min mogelijk tierelantijnen. Op die manier nemen de badkamermeubels namelijk zowel letterlijk als figuurlijk de minste ruimte in beslag.

Tip 4: Ga voor naadloos

Randen van een douchebak, naden van tegels: iedere randje en naadje laat de ruimte kleiner lijken, omdat het zichtlijnen doorbreekt. Het is dan ook het mooist én ruimtelijkst om voor zowel vloer- als wandtegels te kiezen die naadloos op elkaar aansluiten.

Tip 5: Kies een basiskleur

Je kunt het beste kiezen voor één basiskleur in de badkamer, waarop je het gehele kleurenpallet aanpast. Als je zowel je badkamermeubels als accessoires binnen dezelfde kleurfamilie kiest, zal de badkamer namelijk rustiger en daardoor ruimtelijker ogen.

Tip 6: Speel met je verlichting

Verlichting is van grote invloed op de optische ervaring. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd grote en zeer aanwezige lampen. Ga bij voorkeur voor ‘verborgen verlichting’. Daarmee lijkt je ruimte doorgaans hoger en daardoor groter.

Tip 7: Houd het opgeruimd

Tot slot: houd de badkamer opgeruimd. Wellicht een open deur, maar losse rommeltjes en decoraties maken een ruimte drukker, waardoor deze automatisch voller oogt. Houd je in wat betreft accessoires en berg zoveel mogelijk spulletjes op.