Zo kom je te weten of werken in de zorg iets voor jou is!

Zo kom je te weten of werken in de zorg iets voor jou is!

Wanneer je geeft om de verzorging van jouzelf en anderen, dan kan een baan in de zorg nog wel eens iets voor jou zijn. Het is natuurlijk moeilijk om op voorhand te zeggen of een bepaald vakgebied geschikt is voor jou. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips zodat je meer komt te weten of werken in de zorg iets voor jou is. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Lees vakverhalen

Ten eerste is het belangrijk om te kijken welke banen er allemaal beschikbaar zijn in de zorg en of een baan je al direct aanspreekt. In de zorg kun je namelijk veel verschillende richtingen op. Op een vacature zie je vaak kort beschreven staan hoe een baan eruit ziet, maar krijg je niet een goed beeld. Het is dan belangrijk om vakverhalen uit het werkveld te lezen op een platform als NurseStation. Op deze manier kom je veel over ervaringen en gebeurtenissen die je aan het denken zet tegen en kun je op basis hiervan bepalen of de functie misschien iets voor jou is. Zo kun je bijvoorbeeld een aantal blogs lezen over de impact van een pandemie op het werken in de zorg en welke invloed dit heeft op de vele uitval en saamhorigheid binnen een team. Dit lees je natuurlijk niet terug in een vacature, maar is wel erg waardevol. 

Doe inspiratie op

Daarnaast is het belangrijk om door veel te lezen inspiratie op te doen over het vakgebied. Zo kun je bijvoorbeeld achter specialisaties komen waar je eerder nog niet aan had gedacht. Tegelijkertijd kom je zo ook veel te weten over zaken waar je niet direct aan denkt bij werken in de zorg. Een voorbeeld hiervan is de familieleden. Het gaat vaak over de zorg voor de patiënt, wat natuurlijk ook de hoofdzaak is bij werken in de zorg, maar de zorg van familieleden is hierin ook erg belangrijk. Ook dit kun je allemaal vinden en lezen op het platform voor zorgverleners. Zo kun je zelfs een podcast, genaamd De Interventie, beluisteren op het platform om nog meer persoonlijke verhalen van professionals in de zorg te horen. 

Kortom, wanneer je wilt weten of een baan in de zorg iets voor jou is, is het belangrijk om je hier goed in te verdiepen. Dit kun je doen door op een platform voor en door zorgverleners vakverhalen te lezen en inspiratie op te doen.