Zo voorkom je dat je haar afbreekt

Zo voorkom je dat je haar afbreekt

Het afbreken van haar is een veel voorkomend probleem onder vrouwen. Dit is ook niet zo gek aangezien we veel aan ons haar zitten en veel producten in ons haar doen die niet altijd even goed zijn voor ons haar. Ook de haarstijlen die we dragen kunnen er soms voor zorgen dat je haar afbreekt, maar hoe zorg je ervoor dat het niet meer gebeurt? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven we je een aantal tips waardoor je voorkomt dat je haar afbreekt. 

Gebruik de juiste borstel

Ten eerste is het gebruik van de juiste borstel erg belangrijk. Een borstel gebruik je wel meerdere keren op een dag en hierbij breken dan ook veel haren af. Je herkent het misschien wel, je borstelt even snel je haar en je hele borstel zit al vol met haren. Dit is een teken dat je niet de juiste borstel gebruikt. Het is belangrijk om een borstel te gebruiken die zachtjes door het haar glijdt zonder het haar af te breken, zoals een Tangle Teezer haarborstel. Deze borstel heeft flexibele kunststof borstelharen die meebewegen als je bijvoorbeeld een knoop in je haar hebt. Een andere borstel zal door de knoop heen trekken waarbij er haren afbreken of zelfs uitvallen. Bovendien kun je de Tangle Teezer ook goed reinigen doordat de borstels van kunststof zijn gemaakt. 

Gebruik de juiste haarverzorging

Verder is het belangrijk om de juiste haarverzorging te gebruiken. Een conditioner is hierbij essentieel. Een shampoo zorgt er voornamelijk voor dat je haar schoon wordt en een conditioner maakt het haar weer zacht. Hierdoor zul je direct minder last hebben van kliten en knopen in je haar. Je hoeft deze er dus niet uit te borstelen, wat voor minder afgebroken haar zal zorgen. 

Draag je haar vaak los

Tot slot is de haarstijl erg belangrijk om het afbreken van je haar te beperken. Het is gemakkelijk om je haren uit je gezicht te halen en bijvoorbeeld op te steken. Dit is echter niet altijd even goed voor je haar. Er komt hierdoor namelijk spanning op je haar te staan, waardoor het sneller afbreekt. Ook het föhnen, stijlen en krullen van je haar kunnen leiden tot het afbreken van het haar. Hierdoor is het verstandig om je haar wat vaker los te dragen zonder het gebruik van een föhn, stijl- of krultang. 

Kortom, om het afbreken van je haar te beperken is de juiste borstel, haarverzorging en haarstijl belangrijk.