26 jaar lang een bad hairday


Uit onderzoek is gebleken dat een vrouw gemiddeld 3 keer per week wakker wordt met een oncontroleerbaar kapsel. Dat betekend dat we in totaal 26 jaar van ons leven een bad hairday hebben!

Vrouwen hebben gemiddeld 26 jaar lang een bad hairday. Dit blijkt uit een onderzoek onder 2.000 vrouwen. Als we wakker worden met een slechte haardag, zijn we gemiddeld 1 uur en een kwartier chagrijnig. 12 procent van de vrouwen heeft soms ruzie met haar partner, omdat haar kapsel niet goed zit en 14 procent reageert het af op haar kinderen. Ook heeft 12 procent een date afgezegd vanwege een bad hairday. Daarnaast zou 10 procent niet naar haar beste vriendin gaan en 9 procent niet naar een feest.

Verbergen

Er zijn natuurlijk veel manieren om je bad hairday te verstoppen. 13 procent van de vrouwen draagt de hele dag een muts en 10 procent doet extra haar best op haar make-up om de aandacht af te leiden. Volgens Dailymail heeft 1 op de 5 vrouwen zich wel eens ziek gemeld vanwege onhandelbaar haar. 5 procent is ooit gedumpt vanwege haar slechte haar dag en 1 op de 5 vrouwen mist soms haar bus of trein naar haar werk omdat ze te lang voor de spiegel staat.

Als we wakker worden met een goede haardag, zijn we veel zelfverzekerder en hebben we het gevoel dat we de wereld aankunnen. 56 procent van de vrouwen zijn aardiger met een goed kapsel en 67 procent heeft over het algemeen een veel betere dag.