5 ontharingsmethodes


Ontharen is helaas nodig, want lange haren onder je oksels, op je benen of op je bikinilijn staan niet erg charmant en zeker niet sexy. Sommige vrouwen zweren bij een oud en vertrouwd scheermesje, maar er zijn ook vele andere ontharingsmethodes. Hieronder heb ik een overzichtje gemaakt met 5 ontharingsmethodes.

Epileren

Voor een langdurig resultaat kun je kiezen om te epileren. Dit klinkt pijnlijk en dat is het de eerste paar keer waarschijnlijk ook. Maar doordat de haartjes dunner worden naarmate je dit vaker doet, wordt het steeds minder pijnlijk.

Voor de gevoelige plekjes, oksels en bikinilijn, kun je het beste een speciaal epileerapparaat gebruiken. Deze apparaatjes werken vaak ook verkoelend, waardoor de pijn minder is. Wanneer je je haartjes epileert, kun je ze het beste eerst even laten groeien tot ze ongeveer een cm lang zijn. Dan weet je bijna zeker dat je alle haartjes in één keer meeneemt.

Harsen

Harsen geeft net als de ontharingsmethode epileren een langdurig resultaat, omdat het niet alleen de haartjes maar ook de haarzakjes meeneemt. Helaas is harsen vaak wel heel pijnlijk, daarom kun je het het beste laten doen door iemand die het vaker doet, zoals een schoonheidsspecialiste.

Sugaren

Sugaren is een soort harsen, maar dan met een speciaal suikergoedje. In principe werkt het hetzelfde, alleen schijnt deze ontharingsmethode minder pijn te doen dan harsen met hars. Vaak kun je dit laten doen bij een schoonheidsspecialiste.

Laseren

Laseren wordt steeds populairder, wat ook wel te begrijpen is als je je bedenkt dat het resultaat levenslang kan zijn, wanneer je de behandeling een paar keer gedaan hebt. Voorheen kon je het ontharen via lasers niet zelf doen, maar door alle nieuwe technieken is het nu wel mogelijk om dit zelf te doen.

Ontharingscrème

Als je bovenstaande methodes toch te pijnlijk vindt, kun je ook kiezen om te ontharen met ontharingscrème. Er zijn veel crèmes waarmee je je binnen een paar minuten van de haartjes kunt ontdoen. Het nadeel dat bij deze crèmes hoort, is de enorm vieze lucht van de crèmes.

Succes met deze ontharingsmethodes en veel plezier van je gladde benen, bikinilijn en oksels!

Leave a Reply

Your email address will not be published.